Heel Nederlands
Image default
Entertainment

Hoe is Mart Hoogkamer bekend geworden?

Mart Hoogkamer (Leiden, 5 mei 1998) is een Nederlandse bekende artiest. In 2016 verwierf hij landelijke bekendheid door zijn deelname aan de Holland’s Got Talent Show (seizoen 8). Daarna tekende hij een contract bij Sony Music en bracht hij verschillende singles uit, waaronder een samenwerking met Willeke Alberti. De zangervaring van Hoogkamer begon min of meer in 2008, toen hij meedeed aan een zangwedstrijd waar kinderen zongen met sterren. Hij eindigde in dit opzicht op de tweede plaats.

 

 

In 2016 nam Hoogkamer succesvol deel aan de Holland’s Got Talent Show. Hij ging de finale in en eindigde als tweede met liedjes van Willy Alberti. In hetzelfde jaar tekende hij een contract bij Sony Music. Begin september 2016 zongen Hoogkamer en Willeke Alberti een nieuwe versie van “Lachen, beetje huilen” als eerbetoon aan Alberti’s vader Willy. Dit nummer is het laatste nummer dat is opgenomen door Willeke en Willy.

 

Op 3 februari 2017 kwam zijn eerste solosingle uit; dit is het nummer “In mijn droom” (geschreven door Bram Koning en Hans Aalbers). Hoogkamer is dat jaar ook te horen op het Dutch Valley Music Festival. ‘Lekker leven’ verscheen in het voorjaar van 2017, gevolgd door ‘Als de zon even schijnt’ (uitgebracht op 3 oktober). Deze singles hebben veel aandacht gekregen van Nederlandse en Belgische radiostations. De single “Zomaar verliefd” werd uitgebracht op 29 maart 2018.

 

In 2018 deed hij mee aan het tv-programma Topper Gezocht!; hier had hij ook de tweede plaats. Vanwege zijn positie in de finale trad Hoogkamer op in het concert halftime performance. In de zomer van 2021 behaalde Hoogkamer zijn eerste zomerhit met het nummer “Ik ga zwemmen”.

Gerelateerde artikelen

Mannenstyle is dé blog voor mannen

Wij bieden je de leukste familie uitjes!

Bekende Nederlanders boeken