Heel Nederlands
Image default
Electronica en Computers

Alles wat je moet weten over het kopen van refurbished producten

De kans is groot dat jij de afgelopen jaren wel eens met het begrip refurbished producten in aanraking bent gekomen. De afgelopen jaren worden ze onder andere vaker gekocht/verkocht doordat er steeds meer dingen retour worden gestuurd. Een refurbished product is een product dat door iemand is gekocht en na een korte periode alweer terug is gestuurd naar de winkel. Daarnaast kan het ook gaan om tweedehands producten die volledig zijn opgeknapt. Vaak gaat dit over elektronische apparatuur die veel geld kosten. In dit artikel kun je wat meer vinden over dit soort producten.

 

Waarom zou je kiezen voor het kopen van een refurbished product?

Een refurbished product is dus een tweedehands, waar vaak maar minder dan een maand gebruik van is gemaakt. Dit hangt een beetje af van wat voor product het is, want de retourperiode per product kan variëren. Toch is het bij dit soort producten vaak wel zo dat ze jaren lang mee gaan en er eigenlijk niet veel van de waarde van het product af is gegaan in deze periode. Ondanks dat dit het geval is, kunnen de winkels dit product niet meer in hun eigen winkel aanbieden. Vandaar dat er andere winkels zijn die dit soort producten aanbieden. De refurbished producten worden verkocht voor een lagere prijs dan de winkelwaarde, ondanks dat er geen mankementen zijn aan het product. Wanneer je een refurbished printer kopen overweegt, kun je dus een hoop geld besparen. Ook kun je het milieu helpen door duurzaam met deze producten om te gaan. Het is namelijk zonde om een product waar niks mis mee is, weg te gooien.

 

De kwaliteit van het product

Voor veel mensen is het voornaamste probleem bij het kopen van refurbished producten dat ze bang zijn dat er wat mis is met het product. Wanneer jij producten tweedehands koopt van particulieren, kan het zo zijn dat je wordt opgelicht of niet op de hoogte wordt gesteld van bepaalde schades. Bij refurbished producten is er echter een keurmerk dat garandeert dat de kwaliteit van het product nog steeds goed is. Er worden meer dan 50 punten bekeken bij dit soort producten om te garanderen dat er niks mis mee is. Bovendien is het vaak zo dat je alsnog garantie krijgt op het product. Wanneer er dan toch iets mis is met het product, kun je deze gewoon retourneren en je geld terug krijgen. Op deze manier probeert de winkel je wantrouwen weg te nemen en je te motiveren refurbished producten te overwegen.