Heel Nederlands
Image default
Dieren

Zo blijft je hond gelukkig

Voor veel mensen is hun hond echt een deel van het gezin. We kunnen dit eigenlijk alleen maar toejuichen. Het betekent dat de hond mee mag bij uitstapjes en wandelingen. Dat hij met liefde en respect worden behandeld. De hond wordt soms gezien als een extra kind in het gezin. Daar is uiteraard niets mis mee.

Toch is het belangrijk om niet te vergeten dat een volwassen hond geen klein kind is. Het dier heeft zijn eigen noden en die verschillen nogal van die van een peuter of een klein kind.

Is mijn hond gelukkig?

Je ziet vaak dat mensen ter goede trouw dingen gaan doen die de hond maar matig weet te appreciëren. Het zal je misschien verbazen, maar een van die dingen is knuffelen. Wij mensen vinden het leuk om onze armen om iemand anders heen te slaan en die persoon dicht tegen ons aan te drukken. Honden die in een roedel leven doen dit niet met elkaar. Honden zijn eigenlijk geen knuffelaars. Wanneer je plots een hond stevig gaat vastnemen kan deze dit als behoorlijk bedreigend ervaren. Heel wat brave honden gaan niet echt reageren maar je ziet toch ook aan hun lichaamstaal dat ze knuffelen maar matig weten te appreciëren.

Het is dus belangrijk om altijd goed op de lichaamstaal van je hond te laten. Zie je dat de oren achterover gaan dat hij aan zijn neus begint te likken of zijn staart tussen zijn benen houdt? Vaak zijn het allemaal tekenen dat de hond zich bij de situatie niet zo comfortabel voelt. Wij mensen begrijpen dit niet altijd omdat we soms te veel de neiging hebben om wat we zelf leuk vinden op onze hond te projecteren.

Nog zo een voorbeeld: kleine kinderen houden vaak van taartjes en chocolade. Soms zie je mensen die voor de verjaardag van een hond een taartje kopen. Niets mis mee natuurlijk. Houd er wel rekening mee dat chocolade voor honden helemaal niet gezond is. Er zit in chocolade namelijk een stof die ze niet kunnen verteren. Teveel chocolade is voor een hond zelfs giftig. Je doet er je favoriete vierpoter dus absoluut geen plezier

Een hond is het gelukkigst als hij hond mag zijn. Dat zit in zijn genen. Behandel je huisdier dus altijd met het nodige respect. Houd rekening met de gedragingen en reacties van de hond. Zo mag je er zeker van zijn dat je hond gelukkig is. Want dat verdient hij!

Maar wat als je hond ziek word?

Wanneer u een hond heeft, dan bent u gehecht aan het dier. U gunt het dier veel goeds. Om de financiële risico’s van de dierenarts of een operatie op een passende manier af te dekken kunt ervoor kiezen om een verzekering af te sluiten voor uw hond.

De vraag nu is een hondenverzekering nodig? Ja want een hondenverzekering vergoed (gedeeltelijk) de ziektekosten of zorgkosten van uw hond. Wanneer uw dier ziek wordt, geneesmiddelen nodig heeft of erger nog een zware operatie moet ondergaan kunt u terugvallen op de dekking van de hondenverzekering die u bij een aanbieder heeft afgesloten.

Voor meer info : http://www.hondenverzekeringen.org/