Heel Nederlands
Image default
Dienstverlening

Alles wat u moet weten over een elementenbegroting

Misschien heeft u al wel eens over een elementenbegroting gehoord. Het is een term die vaak gebruikt wordt in combinatie met een bouwcalculator. Toch zijn dit twee verschillende werkzaamheden (later hierover meer). Een begroting der elementen kunt u uit laten voeren voor een bouwproject. Of u nu een particulier bent of in de professionele bouw werkzaam bent, voor beide soorten projecten kan een dergelijke begroting veel waarde hebben. Een bouwproject is een flinke onderneming, eentje waar onverwachte tegenslagen kunnen ontstaan. Vaak zijn deze te voorkomen door rigoureus te plannen, maar niet elke tegenslag kan voorkomen worden. Door dit van te voren in te calculeren en tijdens de ontwerpfase alle facetten zo veel mogelijk in kaart te brengen, is uw bouwproject beter bestand tegen dergelijke tegenslagen. Zowel een elementbegroting als een bouwcalculator maken uw project weerbaarder hiertegen.

Wat kan een elementenbegroting en een bouwcalculator voor u betekenen?

Een elementbegroting wordt uitgevoerd wanneer u bij de definitieve ontwerpfase van het project arriveert. Een bouwproject zal vele tekeningen en ontwerpen ondergaan voordat er een definitief ontwerp ontstaat. Tegen deze tijd zal alles goed in beeld zijn gebracht, waarna u dit ontwerp kunt gebruiken om een elementenbegroting op te stellen. Zo krijgt u inzichten in de kosten die gepaard gaan met ieder hoofdonderdeel van uw bouwproject.Deze soort begroting gaat veelal hand in hand met een bouwcalculator. Ook deze kan gebruikt worden voor het berekenen van kosten, maar ook andere zaken kunnen gecalculeerd worden. Denk aan de hoeveelheid materialen die nodig zijn en de tijd die nodig is voor ieder onderdeel van het project.

Door wie laat ik een elementenbegroting uitvoeren?

Voor zowel een elementenbegroting als een bouwcalculator wordt het aangeraden om gebruik te maken van de services van een calculatiebureau. Zij zijn immers gespecialiseerd in dergelijke zaken. Een aanrader op dit vlak is het bureau Kiewiet Bouwadvies. Zij staan bekend om hun precieze berekeningen waar u veel profijt van zult hebben.