Heel Nederlands
Image default
Boeken en Tijdschriften

Verkoop van oude studieboeken

Het is alweer bijna het einde van het collegejaar. Iedereen is nog even flink aan het blokken om de laatste studiepunten en credits binnen te halen. Die laatste tentamens, hertentamens,  groepsprojecten, individuele projecten en praktijktoetsen moeten nog even worden gehaald. De laatste weken heb je flink gestudeerd voor al deze toets momenten. De studieboeken ken je inmiddels van buiten en van binnen als het goed is. Een aantal van deze boeken heb je het hele jaar al gebruik en zul je wellicht het volgende jaar ook gaan gebruiken. Echter kan het ook zo zijn dat je bepaalde studieboeken niet meer nodig hebt.

tweedehands

Studieboeken die je niet meer gebruikt liggen vaak in een kast ergens op zolder of verstopt ergens op je kamer. Maar wist je dat je deze vaak nog kunt doorverkopen aan iemand anders. Voor een aantal boeken geldt namelijk dat er niet elk jaar een nieuwe druk uitkomt waardoor de boeken van het vorige jaar gewoon bruikbaar zijn. Daarnaast hoeft een nieuwe druk niet te betekenen dat je een nieuw boek heeft te kopen. Wacht daarom dus met het kopen van nieuwe boeken en kijk of je wellicht tweede hands boeken kunt kopen van bekenden uit je netwerk. Het kopen van boeken op marktplaats of andere websites is ook het bekijken waard. De aanschaf van een tweedehandsboek hoeft zo slecht nog niet te zijn. Ja het kan zijn dat het boek er niet meer als nieuw uitziet maar het gaat erom dat je kunt leren wat je uiteindelijk moet leren. Daarnaast bespaar je bakken met geld. De tweedehands boeken kosten soms zelfs minder dan de helft van een nieuw boek. Voor de mensen die ook nog een beetje van de planeet houden is het kopen van tweedehands boeken ook een pre. Je spaart namelijk bomen doordat er minder boeken hoeven te worden gemaakt. Door meer gebruik te maken van tweedehands draag ook jij je steentje bij aan de planeet.

Eigenverkoop

Naast dat het kopen van boeken interessant kan zijn, is de verkoop van je eigen studieboeken ook interessant. Je kunt namelijk vaak tot de helft van je kosten die je gemaakt hebt bij de aanschaf van je boeken terugverdienen. Dit kan heel eenvoudig. Je vraagt bijvoorbeeld eens aan familie of vrienden of zij wellicht je boeken zouden kunnen gebruiken of dat zij mensen kennen die de boeken kunnen gebruiken.

Daarnaast is het zo dat veel websites naast de koop van nieuwe boeken ook tweedehandsboeken verkopen. Jij kunt dan jouw boeken aan hun verkopen en verdient ook nog eens aardig wat op je oude studieboeken.

Als laatste optie kun je de boeken verkopen op Marktplaats bijvoorbeeld. Wanneer je hiervoor kiest zul je wel de verzending en betaling zelf moeten regeling. Je zult dan moeten kijken naar welke soorten verzendverpakkingen er zijn om te zorgen dat de boeken netjes aankomen bij de koper.

https://luchtkussengigant.nl/verzendverpakking/