Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Wat te doen bij een ongeval onderweg

Nu dat je eindelijk klaar bent met je rijlessen in Den Bosch, ben je helemaal voorbereid om zelfstandig de weg op te gaan. Maar weet je wat je moet doen als er onderweg een ongeval gebeurt? Je hebt dit misschien wel voorbij horen komen toen je leerde voor je theorie-examen, maar de kans is groot dat je dit niet meer helemaal weet. Daarom vind je hieronder precies wat je moet doen in dit soort situaties.

Denk terug aan je rijlessen in Den Bosch en creëer een veilige situatie

Het eerste wat je moet doen bij een ongeval, is zorgen dat je een veilige situatie maakt voor andere weggebruikers. Gebruik jouw rijvaardigheden die je hebt geleerd tijdens je rijlessen en parkeer de auto, indien mogelijk, aan de zijkant van de weg. Op deze manier blokkeert je auto de weg niet, waardoor er geen verdere ongelukken kunnen gebeuren. Vervolgens stel je vast of iedere betrokkene in veiligheid is. Als er gewonden zijn, bel dan zo snel mogelijk een ambulance via 112. Schakel ook altijd politie in bij dit soort gevallen.

Deel je gegevens met elkaar

Het is juridisch verplicht om jouw gegevens te delen met de andere betrokkene(n) voordat je de plaats van het ongeval verlaat. Hierbij moet je denken aan je naam, adres, telefoonnummer en je kenteken. Dit is nodig als je uiteindelijk de schade wilt melden. Dit kan via de app of website, of via een schadeformulier dat door beide partijen moet worden ingevuld.

https://rijschoolindenbosch.nl/