Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Alles wat je moet weten over digitale visitekaartjes

Digitale visitekaartjes zijn de laatste jaren aan een opmars bezig, en dat is niet zonder reden. In dit artikel bespreken we: wat een digitaal visitekaartje is, wat de voordelen van een digitaal visitekaartje zijn en nog veel meer!

Wat is een digitaal visitekaartje?

Beginnen doen we met het uitleggen van wat een digitaal visitekaartje is. Een digitaal visitekaartje (ook wel NFC visitekaartje of smart business card genoemd) is net zoals een papieren visitekaartje, een kaartje waarop de gegevens van een persoon of een organisatie te vinden zijn. Het verschil is natuurlijk wel dat een digitaal visitekaartje digitaal is. Met een digitaal visitekaartje kun je dus contactloos je contactgegevens delen.

Een digitaal visitekaartje wordt soms ook wel een NFC visitekaartje genoemd, omdat de kaart gebruikmaakt van NFC-technologie. NFC-technologie zit in alle Apple en Android telefoons, en wordt bijvoorbeeld ook gebruikt wanneer je contactloos wilt betalen.

Wat zijn de voordelen van een digitaal visitekaartje?

Een digitaal visitekaartje heeft veel voordelen, we hebben de belangrijkste hieronder op een rijtje gezet.

Eenvoudig contactgegevens delen: Het enige wat je moet doen om je visitekaartje te delen, is je digitale visitekaartje tegen een telefoon houden. Wanneer je dit gedaan hebt, zal er een melding verschijnen op het scherm van de telefoon. Open die melding en je visitekaartje met je contactgegevens is gedeeld! Gedoe met het overschrijven, invullen en overtypen van contactgegevens is dus niet meer nodig!

Altijd op zak: Vandaag de dag zitten we allemaal veel op onze gsm, een digitaal visitekaartje is daardoor ook zeer handig.

Milieuvriendelijk: De meeste papieren visitekaartjes eindigen bij het vuil of op straat. Niet alleen worden je gegevens zo niet gedeeld, het is ook zonde voor alle bomen die hiervoor gekapt moesten worden. Dit is bij digitale visitekaartjes niet zo. Je hebt namelijk maar één digitaal visitekaartje nodig om je gegevens te kunnen delen.

Kosten besparen: een groot aantal papieren visitekaartjes kan wel wat kosten. Dit is bij digitale visitekaartjes niet zo. Om contactgegevens te delen met een digitaal visitekaartje heb je namelijk maar één kaartje nodig.

Digitaal: natuurlijk is een digitaal visitekaartje digitaal. Dit brengt heel wat voordelen met zich mee, zo kun je bijvoorbeeld links en bedrijfsfilms toevoegen. Dit is veel efficiënter dan papieren visitekaartjes, bij deze kaartjes moet je namelijk zelf de website opzoeken waardoor veel minder mensen dit doen.

Zonder app: je hoeft geen app te downloaden om je digitaal visitekaartje te delen. Je kunt je digitaal visitekaartje dus meteen delen!

Oneindig te gebruiken: er is geen maximum aantal keren dat je je smart business card mag delen, je kunt het dus met zoveel mensen delen als je wilt!

Innoverend: de meeste mensen ontvangen vaak papieren visitekaartjes, dat is dus niet zo origineel en hierdoor belanden papieren visitekaartjes snel in de vuilnisbak. Dat is bij digitale visitekaartjes niet zo.

Voorlopig hebben nog niet alle zelfstandigen een digitaal visitekaartje, hierdoor hebben de meeste mensen nog geen smart business card ontvangen en zullen ze dus onder de indruk zijn wanneer ze voor de eerste keer een smart business card ontvangen. Dit zorgt er ook voor dat ze je beter gaan herinneren.

Hoe maak je een digitaal visitekaartje?

Wil je zelf ook je eigen digitaal visitekaartje maken? Het Sammy platform maakt dit heel gemakkelijk. Het eerste wat je moet doen is je persoonlijk profiel aanmaken, daarna kun je je gegevens en links naar bijvoorbeeld je website en je Facebookpagina toevoegen. Het enige wat je dan nog moet doen om je smart business card te delen, is de Sammy card ( smart business card ) dichtbij een telefoon houden. Op dat moment zal een notificatie verschijnen op het scherm van de telefoon, en je profiel is gedeeld!

Ondervind je problemen, of heb je hulp nodig bij het maken van je digitaal visitekaartje? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Waarom Sammy?

Misschien stel je jezelf de vraag: waarom zou ik voor Sammy moeten kiezen? Het antwoord op deze vraag is heel simpel.

Met Sammy kun je gemakkelijk een profiel aanmaken, en je contactgegevens op een originele manier delen. Bij Sammy bieden we ook de beste prijs-kwaliteitverhouding aan, omdat we vinden dat innovatieve visitekaartjes voor zowel kleine als grote organisaties toegankelijk moet zijn.

Dus, wil jij ook een eigen digitaal visitekaartje? Bestel dan nu je smart business card, en dan heb je het binnen 2 dagen bij je thuis!

 

 

Gerelateerde artikelen

De Routes van Eventophetwater

Hoe zie je het snelst resultaten in de sportschool? Lees het hier!

Worden waterstoffenpanelen de toekomst?