Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Wat kan u doen om vertrouwelijke informatie veilig te bewaren?

Als bedrijf heeft u waarschijnlijk veel vertrouwelijke informatie die u niet op straat mogen komen te liggen. Denk hierbij aan contracten, financiële overzichten en toekomstplannen. Tegenwoordig wordt alles gedigitaliseerd en dit heeft er ook voor gezorgd dat er cybercriminelen bestaan. U kan gehackt worden als bedrijf of er kan informatie worden onderschept, er kan van alles gebeuren. Wat kunt u doen om de kans op cybercriminaliteit te verminderen.

Uw vertrouwelijke informatie veilig houden

De meeste problemen komen kijken bij het delen van bestanden naar elkaar. Het is binnen je bedrijf natuurlijk handig om informatie te hebben die overdraagbaar is. Nu is de vraag hoe u dit veilig kan doen. Want het gaat vaak mis. Denk maar aan een kwijtgeraakte USB-stick of een mail die verkeerd verzonden wordt of documenten die worden weggegooid. Het eerste wat u kunt doen is uw apparaten beveiligen door encryptie. Er zijn verschillende programma’s die helpen bij het beveiligen van uw apparaat. Dit kan door wachtwoorden, vingerafdrukken of bepaalde codes. Encryptie kan u ook bij het delen van informatie toevoegen. Het is namelijk mogelijk om bestanden te versleutelen door wachtwoorden en codes. U kunt het eigenlijk zien als een kluis vol met informatie die u deelt en die alleen kan worden geopend als u degene de informatie geeft om de kluis te openen.

Wegdoen van gebruikte hardware

Veel mensen vergeten dat data ook kan lekken bij het wegdoen van oude hardware. Dit kan zijn het verkopen, weggooien of misschien verhuren van uw apparaten. Vaak wordt de fout gemaakt dat met het verwijderen van data geen lek kan komen. Er zijn veel deskundige of handige mensen die oude data terug kunnen krijgen van uw oude producten. Als u de gebruikte apparaten gaat verkopen of verhuren besteed dit dan uit. Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in datavernietiging. Deze bedrijven kopen een groot aantal apparaten op en geven daar een mooie prijs voor. Voordeel zit dus in de datavernietiging en dat u snel al u onnodige materialen kwijt bent. Als we het over apparaten hebben denken de meeste mensen aan computers en laptops, maar veel datalekken komen door smartphones. Smartphones vernieuwt u na een bepaalde periode en daar staan ook gegevens op. Dit kunnen wachtwoorden zijn die mensen opslaan, maar ook foto’s en accounts noem het maar op. Deze smartphones kunt u ook inleveren bij bedrijven die aan datavernietiging doen, deze bedrijven kopen deze telefoons op, vernietigen de data en verkopen deze weer door.