Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Huis verkopen en terug huren voor uw situatie?

Huis verkopen en terug huren voor uw situatie?

Voor sommigen mensen is het een heel slim idee om hun huis te verkopen en terug te huren. Dit zijn mensen waarvan al hun geld in het huis zit en graag van de overwaarde willen genieten. Maar dit kunnen ook mensen zijn die in hun eigen huis willen blijven wonen en de gelden van de overwaarde willen ontvangen. Als u geïnteresseerd bent in uw huis verkopen en terug huren kunt u het beste advies vragen of het een goed idee is in uw situatie en uw wensen. U kunt hiervoor terecht bij een vastgoedbedrijf die u de dienst huis verkopen en terug huren kan aanbieden. 

Wat gaat er gebeuren?

Op de website van een vastgoedbedrijf kunt u aangeven dat u interesse heeft voor het verkopen en terug huren van uw huis. Het vastgoedbedrijf zal contact met u opnemen en uw wensen en voorwaarden bespreken. Het vastgoedbedrijf komt bij u langs voor een bezichtiging om de verkoopprijs en de huurprijs te bepalen. U kunt hiermee onderhandelen totdat u tevreden bent. Vervolgens zal uw huis verkocht worden voor de afgesproken verkoopprijs en is uw huis officieel verkocht na het tekenen van het koopcontract. U ontvangt direct de gelden om uw rekening en hiermee kunt u de eventuele hypotheek aflossen en genieten van de overwaarde. 

Nadat u uw huis heeft verkocht begint het genieten van uw huis. U kunt namelijk in uw eigen huis blijven wonen zonder dat er iets hoeft te veranderen. Het vastgoedbedrijf stelt een huurcontract met u op met alle afspraken over het verhuren van uw huis. Door het huurcontract geniet u van huurbescherming en kan niet opeens de huurprijs omhoog. U leeft met volledige zekerheid en uw overwaarde in uw eigen huis en u hoeft alleen maar de huur te betalen. 

Dus bent u in de situatie dat al uw geld in uw huis zit en wel in uw eigen huis wil blijven wonen? Neem dan contact op met een vastgoedbedrijf over het verkopen van uw huis en terug huren. 

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen-en-terughuren/