Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Wat doet een verloskundige in Den Haag?

Werkzaamheden van een verloskundige in Den Haag

Veel mensen denken dat een verloskundige alleen om de hoek komt kijken wanneer er sprake is van een zwangerschap. Echter is dat niet waar. Een verloskundige in Den Haag kan ook voor en na de zwangerschap veel voor u betekenen. Het is dan ook haar doel om u tijdens een van de belangrijkste periodes in uw leven, zo goed mogelijk te begeleiden en ondersteunen waar mogelijk. Hierbij zorgt ze niet alleen voor de baby, maar ook voor de aanstaande ouders van het kind. Benieuwd naar de exacte werkzaamheden van een verloskundige? Lees dan vooral verder.

Bij kinderwens

Heeft u een kinderwens? Ook dan kunt u een afspraak maken bij de verloskundige. De verloskundige vertelt u meer over factoren die belangrijk zijn om op een gezonde manier zwanger te worden. Ze geeft advies en beantwoordt eventuele vragen die u heeft. Hierbij houdt de verloskundige in Den Haag te allen tijde zoveel mogelijk rekening met de persoonlijke situatie. Bovendien ontvangt u meer informatie over de do’s en don’ts, maar geeft ze ook inzicht in uw cyclus en uw vruchtbare periode. Sommige verloskundigenpraktijken geven eens per week een kinderwensspreekuur.

Tijdens de zwangerschap

Uiteraard zorgt de verloskundige na de positieve zwangerschapstest ook voor de nodige ondersteuning en begeleiding. Zo kunt u hier gedurende uw zwangerschap ten alle tijde terecht wanneer u vragen heeft, maar onder andere ook voor de eerste controle. Tijdens de eerste controle wordt gecontroleerd of er sprake van een zwangerschap, en of de zwangerschap op de juiste plek zit. Ook stelt de verloskundige tijdens een zogenaamd intakegesprek vragen over uw gezondheid en die van uw partner, maar ook over de gezondheid van familieleden. Uiteraard staat een verloskundige in Den Haag u ook bij tijdens de bevalling.

Na de bevalling

Maar ook na de bevalling komt er veel op u af. Misschien komt de borstvoeding niet op gang of heeft uw kindje een moeilijke start gehad. Maar ook u als moeder van het kleintje moet goed herstellen. Gedurende de kraamperiode komt uw verloskundige een aantal keer langs om te controleren of alles volgens het boekje verloopt en eventuele vragen te beantwoorden.

Voor meer info : https://verloskundigenpraktijkotis.nl/