Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Voordelen van het gebruik van slimme technologie thuis

Een slim huis betekent dat uw huis een slim huis systeem heeft dat verbinding maakt met uw apparaten om specifieke taken te automatiseren en dat doorgaans op afstand wordt bediend. U kunt een smart home-systeem gebruiken om uw sprinklers te programmeren, uw huisbeveiligingssysteem en camera’s in te stellen en te bewaken, of apparaten zoals uw koelkast of airconditioning en verwarming te bedienen. Smart home-technologie wordt om verschillende redenen steeds meer gebruikt in huizen. Of het nu gaat om één apparaat of een heel netwerk, consumenten profiteren van de vele functies en mogelijkheden om hun huizen, eigendommen en dierbaren te beschermen. Bedrijven als Elektricien-Lelystad kunnen dergelijke installaties voor u plaatsen.

Wat is slimme technologie?

In het algemeen verwijst slimme thuistechnologie naar apparaten of elektronische apparaten zoals thermostaten en home-entertainment systemen die zijn uitgerust met communicatietechnologie waarmee huiseigenaren met hen kunnen communiceren via afstandsbediening of automatisering. Deze apparaten zijn verbonden met internet en stellen huiseigenaren in staat ze te bedienen vanaf smartphones, laptops of tablets.De installatie van slimme apparaten is toegankelijk via een mobiele app of website portaal, waarmee huiseigenaren apparaten en systeemgebruik kunnen volgen en eventuele aanpassingen online kunnen beheren. Slimme apparaten verzamelen nuttige gegevens die huiseigenaren kunnen helpen bij het nemen van energiebewuste beslissingen voor hun huis. Een populair voorbeeld van domotica is slimme huisverlichting. Slimme huis verlichting geeft je de kracht om je binnen- en buiten verlichtingssysteem overal ter wereld te bedienen. Als u op vakantie bent, kunt u de lichten aandoen om de indruk te wekken dat mensen thuis zijn.

Slimme producten kunnen worden aangepast

Afhankelijk van het apparaat kunnen slimme producten worden aangepast aan de aangepaste voorkeuren of behoeften van een specifieke gebruiker. Een slimme thermostaat kan de temperatuur van uw huis aanpassen op basis van lokale weersomstandigheden, waardoor de ruimte comfortabeler wordt voor de bewoners. Slimme sprinklers zijn een ander goed voorbeeld. Sommige modellen hebben onderscheiden zones die een eigenschap omspannen. Aangepaste activering op basis van de hoeveelheid zonlicht en plant types zorgt voor een effectiever bewaterings schema.

Voordelen van het gebruik van slimme technologie

Met slimme huizen heeft u meer controle over uw energieverbruik, terwijl u zaken automatiseert zoals het aanpassen van de temperatuur, het in- en uitschakelen van lichten, het openen en sluiten van raambekleding en het aanpassen van de irrigatie op basis van het weer. Slimme huizen bieden inzicht in het energieverbruik dat u kan helpen energiezuiniger te worden en rekening te houden met ecologische factoren. Slimme huizen kunnen gebieden aanwijzen waar u meer energie verbruikt dan nodig is, zodat u op die gebieden kunt bezuinigen en geld kunt besparen. En hoewel het voor sommigen misschien als een voorbijgaande rage klinkt, is het slimme huis, zoals de smartphone, hier om te blijven. Met meer dan 80 miljoen smart home-apparaten die in 2016 wereldwijd zijn geleverd, voorspellen sommigen dat dit aantal tegen het einde van 2017 zal groeien tot meer dan 130 miljoen smart home-apparaten. Slimme apparaten voor thuisgebruik zijn niet altijd energiezuinig, maar de meeste kunnen worden gebruikt op manieren die u helpen energie te besparen. Als je slimme huishoudelijke apparaten, lampen of een slimme thermostaat hebt, bepaal je wanneer en hoe deze worden ingeschakeld en functioneren. Daardoor heeft u meer controle over uw energieverbruik en is de kans groter dat u uw energieverbruik verandert.