Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Veilig verkeer begint bij jou!

Het verkeer moeten we samen veilig houden. Er zijn jaarlijks 260 verkeersongevallen en dit is helemaal niet nodig. Bij deze ongevallen zijn er vele slachtoffers waarvan er maar liefst 380 overlijden. We kunnen dit met zijn allen stoppen door veiliger deel te nemen aan het verkeer. Het is belangrijk dat we beseffen dat we zelf het verkeer veiliger kunnen maken.

Er zijn een aantal maatregelen die we kunnen nemen om het verkeer veiliger te maken. Een van die maatregelen is een achteruitrijcamera kopen. Het aanschaffen van achteruitrijcameras is een goede zaak, omdat hiermee het overzicht van de bestuurder wordt vergroot. Dit leidt dan weer tot meer veiligheid op de weg. Daarnaast wordt het parkeren met een achteruitrijcamera veel makkelijker, omdat we goed kunnen zien wat er achter ons gebeurt. Zo beschadigen we minder auto’s en misschien belangrijker nog, onze eigen auto ook.

Een andere maatregel die we kunnen nemen is zelf veiliger te gaan rijden. We kunnen dit doen door ons aan de maximumsnelheid te houden. Dit zal vooral een groot verschil maken als we in de bebouwde kom rijden. Er zijn daar ook veel meer voetgangers en fietsers te vinden die niet altijd goed te zien zijn, het is dus belangrijk dat we niet de hard rijden om hun goed te kunnen zien.

Verder is het ook belangrijk dat we veilig rijden om de snelweg. Als we een file aan zien komen kunnen we bijvoorbeeld de auto’s achter ons waarschuwen met onze gevarenlichten. Zo hoeven ze niet keihard te gaan remmen, wanneer de auto’s voor hun ook beginnen met het verminderen van snelheid. Dit kan veel gevaarlijke situatie voorkomen. Het is sowieso heel erg belangrijk om onze focus te behouden als we op de snelweg rijden. Dit is erg belangrijk, omdat alle voertuigen op de snelweg met een hele harde snelheid rijden.

Voor meer info : https://www.vanzwitserland.nl/