Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Tuinvogels in de winter helpen

Nu de koude dagen zijn aangebroken is het een leuk en goed idee om de tuinvogels een handje te helpen. De tuinvogels hebben het namelijk zwaar in deze tijd. De dagen zijn korter, wat betekent dat ze minder tijd hebben om hun voedsel te vinden. Daarnaast is het ook veel moeilijker in de winter om voedsel te vinden. Er zijn namelijk veel minder insecten, zaden, pitjes e vruchten aan de struiken.

Meelwormen

Meelworm kopen kan niet alleen goed zijn voor bepaalde tuinvogels, reptielen en kippen lusten het ook! Meelworm zit boordevol goede voedingsstoffen die de dieren in de winter wel kunnen gebruiken. Je kunt meelworm kopen of een heel pakket, zodat jij alle vogels kunt voeden.

Onkruid van strooivoer

Er zijn veel verschillende vogel soorten ieder met verschillende voedingsbehoefte. Strooivoer bevat vaak verschillende pitten, zaden en vruchten zodat veel vogels van deze lekkernij kunnen genieten. Helaas kunnen de zaden wel onkruid veroorzaken. Daarom is er nu strooivoer onkruidvrij ontwikkeld. Strooivoer onkruidvrij maakt het mogelijk dat jij nog altijd je tuinvogels van strooivoer kan voorzien zonder dat je ongewenste planten in het voorjaar tevoorschijn ziet komen.

Zorg voor variatie

Als jij geen tijd hebt om de hele dag de vogels die in jouw tuin komen te observeren, is het een leuk idee om altijd verschillende soorten voer te halen. Dit kan in en pakket of je koopt strooivoer onkruid vrij en meelworm los. Naast deze snacks is het ook verstandig om de vogels te voorzien van genoeg vet. Dit kan door pinda’s of vetbollen. Vetbollen kan je ook gemakkelijk zelf maken door ongezouten frituurvet te smelten en te vermengen met strooivoer. Zolang het vloeibaar is kan je het in een vorm gieten. Dit kan bijvoorbeeld een koffiekopje zijn (dit is handig want je kan het dan aan het oortje ophangen). Laat het eerst uitharden voordat je het in de tuin hangt.

https://thebirdfamily.nl/product/gedroogde-meelwormen/