Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Tennissen als top tennisser

Bij een tegenslag kan het lastig zijn om door te blijven gaan en de hoop niet op te geven, maar sommige mensen geven bij het minst geringste al op. En dan kom je natuurlijk nooit ergens en bereik je niks. Juist als je door zet na een verlies, leer je het meeste. Zo ook een van de bekendste tennisser ter wereld Roger Federer. Hij vertelt dat hij meer leerde van de wedstrijden die hij verloor dan de wedstrijd die hij won. Vooral het verlies op de Open Junior Finale die werd gehouden in de Verenigde Staten van Amerika, maakt heel veel indruk op hem. Door dit verlies vond hij de motivatie om nog harder te gaan trainen en zich nog meer met het tennissen bezig te houden. Je ben echt een rijk mens als je energie kunt halen uit een verloren strijd. Je moet namelijk vechten voor je winst, en zeker ook op de tennis baan. Verliezen is niet het einde, maar juist een moment om te groeien en te leren. Maar wat als jij van nature sneller op geeft, kan je dan nog steeds echt goed worden in wat je doet?

 

Doorzetter is het woord waar mee de meeste succesvolle tennissers zich zelf zouden beschrijven. Als toen ze kind waren, waren ze erg competitief en gingen ze volledig voor het winnen. Een verloren spel was een reden om heel boos te worden. Die sterke wens om altijd te winnen lijkt dus wel aangeboren of aangeleerd te zijn, het moet dus echt in je zitten.

 

De juist middelen zoals bijvoorbeeld K Swiss tennisschoenen en Head tennisrackets helpen bij het trainen. Zo kan je juist gericht werken op resultaat in plaats van alleen gericht op taak. Resultaat zou zijn dat je beter wordt, taak is het winnen van wedstrijden. Hier voor heb je een eerlijke en ervaren coach nodig.

Voor meer info : https://www.kctennis.nl