Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Je eigen tuinverbouwing!

Je eigen tuin verbouwen is natuurlijk een stuk goedkoper dan wanneer je het een bedrijf laat doen. Jouw uren kosten niets en je kunt alles precies doen zoals jij het wilt en wanneer jij het wilt.

 

Omheining

Je wil natuurlijk dat je ongestoord in je tuin kan zitten, zonder dat de buren mee kunnen kijken. Je kunt je tuin omheinen met een haag of schutting. Een haag vergt wat meer onderhoud omdat je deze ook water moet geven en moet snoeien. Een schutting is er in allerlei vormen en maten en daar hoef je vaak niet meer naar om te kijken. Denk ook eens aan een duurzame variant, bijvoorbeeld een Frans schapenhek; makkelijk zelf te plaatsen en verplaatsen!

 

Gras

Als je een grote tuin hebt, en je houdt van groen, is het natuurlijk altijd slim om een groot gazon te nemen. Zelfs hierin is er weer van alles mogelijk. Zelf zaaien, grasmatten of toch kunstgras? Kies wat bij jou past. Kunstgras lijkt bijvoorbeeld ideaal en makkelijk, maar kan in de zomer erg heet worden en gevaarlijk zijn voor spelende kinderen. Wees er van bewust dat ook gras aandacht nodig heeft. Maaien, sproeien, bemesten… Noem maar op!

 

Bloemen

Er bestaan vele verschillende soorten bloemen. Bedenk goed welke bloemen je gaat planten en wat de eigenschappen van de bloem zijn. Wanneer bloeien ze? Welke weeromstandigheden kunnen ze verdragen? Hoeveel ruimte hebben ze nodig? Kijk goed wat bij jou en jouw tuin past, om te voorkomen dat ze maar even mee gaan.