Heel Nederlands
Image default
Auto’s en Motoren

4 geweldige tips om jouw auto te verkopen

Op het moment dat je rijd in je auto komt er een gedachte: is het niet tijd voor een nieuwe auto? Om welke reden dan ook: je bent op de markt voor een nieuwe auto. Maar dan zit je met het volgende: je huidige auto verkopen. Hoe doe je dat? Waar let je op? In dit artikel bespreken we een vier tips voor het verkopen van een auto.

1. Vraag een reële prijs

Het verkopen van een auto betekent dat je onderzoek doet naar een goede prijs. Aan de ene kant moet je de dagwaarde bepalen. Bekijk wat een andere verkoper vraagt voor hetzelfde model. Daarnaast wil je kijken naar het bouwjaar, aantal kilometers en merk. Aan de andere kant wil je eerlijk zijn. Vertel een potentiële koper de reden waarom je de auto wegdoet. Ook kun je dit in een advertentie plaatsen.

2. Toon belangrijke gegevens

Een koop vind meestal plaatst op basis van vertrouwen. Wanneer een potentiële koper zich niet goed voelt bij een potentiële koop, is de kans aanwezig dat het niet doorgaat. Kweek meer vertrouwen met het juiste papierwerk.

Te denken valt aan een ID-kaart, kentekenbewijs en andere gegevens. Bovendien bestaat de kans dat een potentiële koper het chassisnummer en kentekenbewijs vergelijkt. Wanneer dit direct kan stijgt het vertrouwen.

3. Laat onderhoudsbeurten zien

Toon een potentiële koper dat jouw auto aan de veiligheidseisen voldoet. Zet dit bovenaan in de advertentie wanneer dat mogelijk is. Noteer vooraf alles, te denken valt aan de laatste apk-keuring, het aantal eigenaren en andere eisen.

Bestaat de kans, of heb je een gevoel dat, de auto niet door een volgende keuring komt? Doe dan vooraf een voorkeuring. Hierdoor weet je zeker dat de auto in een goede staat verkeert. Daardoor ben je meer overtuigd bij een eventuele verkoop.

4. Eerste indruk bij een auto verkopen

Een van de belangrijkste factoren bij een verkoop is jouw eerste indruk. Dit is met name die van de auto. Daarom wil je vooraf dat een auto netjes en schoon is. Gebeurt dit niet? Dan bestaat de kans dat een potentiële koper afhaakt.

Maakt de auto van binnen- en buiten schoon. Verwijder eventuele resten aan de binnenkant. Bovendien wil je zelf ook een schone auto wanneer je deze koopt van een ander.

Houd ook rekening met de banden. Op het moment dat deze versleten zijn kun je kiezen om dit te vervangen. Aan de ene kant kun je ze zelf goedkoop aanschaffen. Aan de andere kant kun je kiezen om dit te melden bij de potentiële koper. Vermeld dan dat de prijs lager wordt als gevolg van de banden. Mocht je meer informatie willen om je auto te verkopen kijk dan zeker even op de website ikwilvanmijnautoaf.nl.