Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Het meest duurzame wasmiddel?

Tegenwoordig zijn er steeds meer fabrikanten die andere oplossingen bieden voor het wassen van de was. Er zijn wasbollen, wasdoekjes, het alom bekende waspoeder en dan is er natuurlijk ook het vaak fantastisch ruikende vloeibare wasmiddel. Genoeg keuze dus, maar wat is nu het meest duurzaam? Check hier wat informatie hierover.

Grofvuil Ridderkerk: kijk vooral ook naar de verpakking

Bij grofvuil Ridderkerk weten ze dat bij het kiezen van een duurzaam wasmiddel, het belangrijk is om ook naar de verpakking te kijken. Zo levert het plastic, waar die vloeibare wasmiddelen in zijn verpakt, veel afval op, aldus grofvuil Ridderkerk. Er zijn tegenwoordig ook andere vormen om wasmiddel in te verpakken heeft grofvuil Ridderkerk aan. Denk aan bijvoorbeeld de verpakking die een leverancier zoals Brauzz gebruikt. Zij gebruiken karton, als verpakkingsmateriaal voor die wasdoekjes. Een bijkomend voordeel is dat die wasdoekjes lang niet zoveel wegen als bijvoorbeeld waspoeder: dat scheelt in transportkosten. Gewicht zorgt ook voor meer brandstofverbruik.

Nieuwe oplossingen

Over het algemeen kun je stellen dat de nieuwere oplossingen die je tegenwoordig ziet: zoals wasdoekjes en wasbollen duurzamer zijn dan wat regulier is. Daarbij kun je onder regulier bijvoorbeeld verstaan: de kartonnen pakken met waspoeder en alle vloeibare wasmiddelen in een plastic verpakking. Waspoeder is relatief zwaar en vloeibare wasmiddelen zorgen voor veel plastic afval, alleen al door de verpakking. Toch is het allemaal niet zo eenduidig. Er zijn namelijk fabrikanten die gerecycled plastic gebruiken en druk dat wel wat minder op het milieu. Het is ook belangrijk om naast de verpakking naar de ingrediënten in een wasmiddel te kijken. Komt het van ver, is er veel brandstof nodig, waaruit bestaat de inhoud van het wasmiddel, hoe schadelijk is dat voor het milieu? Allemaal vragen waar je lang niet altijd direct antwoord op kan vinden. Wil je dus een duurzaam wasmiddel? Check dan grondig waar je voor kiest, zodat je een eerlijke vergelijking kan maken.