Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Een Dagboek Bijhouden is Belangrijk!

In een dagboek komt voor jou belangrijke en vaak emotionele informatie te staan, schaf daarom een dagboek aan, waarvan je zeker weet, dat het niet stuk gaat, ook niet als je het jaren later weer gaat lezen. Er zijn veel dagboeken van goede kwaliteit maar de Paperblanks notitieboeken hebben ook heel veel verschillende designs. En een mooi dagboek stimuleert om in te schrijven. Waarom zou je een dagboek bijhouden:

 

 1. Je eigen vertrouwde plek

In een dagboek schrijf je aan jezelf, niet alleen wat je meemaakt, maar ook wat je graag zou willen, je dromen. Het is een veilige plek om alles aan te vertellen, want een dagboek bewaart al je geheimen.

 1. Jezelf leren kennen

Een dagboek is de beste manier om jezelf te leren kennen. Je schrijft over de dingen die je meemaakt en voelt, maar bovenal geef jezelf je eigen antwoorden.

 1. Zelfreflectie

Behalve dat in je dagboek je expressie uit, helpt het ook bij zelfreflectie, dit doe je als je terugleest wat je hebt opgeschreven. In feite luister je naar jezelf.

 1. Jezelf leren uitdrukken

Aan een dagboek vertrouw je je diepste gedachten en gevoelens toe, en dat doe je door ze op te schrijven. Dus je kunt alle rauwe gevoelens en emoties uiten, die je anders wellicht niet doet.

 1. Keuzes maken

Je hele leven moet je keuzes maken, en dat is niet altijd makkelijk. Door alle implicaties op te schrijven, kun je betere keuzes maken. Bijvoorbeeld de keuze om iets te kopen. Wat is de noodzaak, wat is de financiële situatie en de gevolgen van de aankoop. Een dagboek oordeelt niet, maar zorgt wel dat je inzicht krijgt

 1. Leuk om te bewaren

In je leven bewandel je vele wegen, en het dagboek is een landkaart, die alles voor je archiveert. Niet alleen je geschreven woord, maar ook je handschrift laat veel van jezelf zien. Dit alles bewaart het dagboek voor je.

 

Tips om te schrijven

 1. Houd het dagboek binnen handbereik
 2. Plan vaste momenten om te schrijven, want structuur helpt om te schrijven
 3. Voel je vrij om te schrijven, een dagboek veroordeelt je niet.
 4. Gebruik goede materialen, een fijne pen, die prettig in de hand ligt, en een mooi en degelijk notitieboek, zoals een Paperblanks notitieboek
 5. Laat je niet ontmoedigen als je dagen weinig inspiratie hebt, schrijf enkele regels en heb vertrouwen dat het plezier weer terug komt.