Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Een brommerverzekering uitkiezen: doe dit met ons stappenplan

Heeft u een brommerverzekering nodig? Dan is het verstandig om daar goed over na te denken. Er zijn namelijk een aantal verschillende soorten brommerverzekeringen waaruit u een keuze kunt maken en uiteindelijk heeft deze keuze direct invloed op de prijs die u betaalt en de dekking die u ontvangt als u met een aanrijding te maken krijgt. Het is dus zaak om een prijs te vinden waarvan u vindt dat deze de dekking die u ontvangt waard is. Dit doet u het beste door een vergelijking te maken. We hebben hier een stappenplan voor u opgesteld waardoor u goed voorbereid aan uw vergelijking begint en er met de beste brommerverzekering weer uit komt.

 

Stap 1: de dekking van uw brommerverzekering

Bij het maken van een vergelijking is het goed om van tevoren te bedenken wat u eigenlijk precies zou willen hebben. En dan moet u eerst een beslissing maken over de dekking van uw verzekering. Bij de meeste verzekeraars heeft u dan drie opties:

  • Een WA verzekering is de verzekering die in Nederland wettelijk minimaal nodig is om met uw brommer de weg op te mogen. Dit is de goedkoopste verzekering met de meest beperkte dekking. U bent namelijk alleen verzekerd voor schade die u aanricht aan anderen bij een aanrijding. Deze keuze wordt vaak aangeraden voor oudere brommers en brommers met een lagere marktwaarde.
  • Kiest u voor een beperkt casco brommerverzekering, dan bent u verzekerd voor de schade die u aan anderen aanricht en ook voor onvoorziene omstandigheden. U kunt dan denken aan bijvoorbeeld diefstal, stormschade, joyriding en schade door een aanrijding met een loslopend dier. Voor deze brommerverzekering betaalt u wat meer en is geschikt voor de nieuwere brommers met een goede dagwaarde.
  • Een allrisk brommerverzekering dekt u voor praktisch alle schadegevallen, waaronder de schade aan uw eigen brommer als gevolg van een door u veroorzaakt onderzoek. Deze verzekering is uitermate geschikt voor nieuwe brommers, voor brommers met een goede dagwaarde en mensen die simpelweg zekerheid willen hebben. Het is tegelijkertijd ook de duurste optie, maar daar krijgt u voor terug dat u eigenlijk voor elk type schade verzekerd bent.

 

Stap 2: een aanvullende verzekering kiezen

Nadat u de basis brommerverzekering heeft uitgekozen moet u gaan beslissen of u ook aanvullende verzekeringen nodig heeft. Bij brommerverzekeringen heeft u dan niet veel keuze en deze keuze verschilt per verzekeraar. Het is dus wel verstandig om hier even bij stil te staan. De twee meest gangbare aanvullende verzekeringen zijn de Rechtsbijstandverzekering en de Ongevallen voor Opzittenden Verzekering. Met de Rechtsbijstandverzekering krijgt u de kosten voor rechtshulp vergoed, in bijvoorbeeld het geval dat er problemen zijn te bepalen wie bij een aanrijding de schuldige is. Met een Ongevallen voor Opzittenden Verzekering verzekert u de bestuurder en passagier op de brommer indien er een ongeval plaatsvindt. Medische kosten, verlies van inkomen en aanpassingen bij invaliditeit worden daar bijvoorbeeld door vergoed.

 

Stap 3: het eigen risico

Voordat u overgaat op het maken van een vergelijking voor uw brommerverzekering is het geen slecht idee om even na te denken over het eigen risico dat u wilt en kunt betalen. Bij brommerverzekeringen kunt u deze vaak niet zelf instellen, maar verschillende verzekeraars hanteren andere regels. Zo zal u bij de ene verzekeraar een vast eigen risico bedrag aantreffen van bijvoorbeeld €125 en is dat bij de ander een percentage van het claimbedrag. Als u een laag eigen risico bedrag wilt houden, dan moet u uw brommer volgens de regels vergrendelen (ART slot categorie 3) en mogen er geen mensen van 25 jaar of jonger op uw brommer rijden. Voldoet u daar niet aan, dan kan het eigen risico oplopen tot wel €400. Bekijk dit dus goed voordat u een brommerverzekering uitkiest.

 

Stap 4: een vergelijkingssite zoeken

Een belangrijke schakel bij het vinden van een geschikte brommerverzekering is de vergelijkingswebsite. Deze helpt u aan het materiaal dat u nodig heeft om uw vergelijking te maken en dat betekent dat zij u uw nieuwe brommerverzekering aanleveren. Zorg er daarom voor dat de vergelijkingssite onafhankelijk is en dat u alleen objectieve resultaten te zien krijgt. Dit kunt u zeker stellen door voor een vergelijkingssite met een keurmerk te kiezen. Vervolgens is het belangrijk dat u een vergelijkingssite of meerdere vergelijkingssites uitkiest die alle verzekeraars die een brommerverzekering aanbieden betrekken. De kracht van een goede vergelijking is dat u alle opties bekijkt en niets over het hoofd ziet. Als laatste zorgt u ervoor dat de vergelijkingssite de juiste filters heeft waarmee u exact de verzekeringen naar voren haalt die voor u relevant zijn.

 

Vergelijk uw brommerverzekering direct!

 

Stap 5: een vergelijking maken

Nu gaat u over op het maken van uw vergelijking voor uw brommerverzekering. U vult de filters correct in en houdt daarbij rekening met de keuzes die we hierboven hebben besproken. U vergelijkt de resultaten op prijs, maar u kijkt ook naar de inhoud van de brommerverzekering en dan met name naar de eigen risico regeling. Betrek hier eventueel ook recensies bij over de verzekeraar in kwestie. U kunt veel over een brommerverzekering te weten komen van mensen die ervaring hebben om bij een bepaalde verzekeraar te zijn. U leert dan over de klantenservice, de dienstverlening en de snelheid waarmee ze u helpen, bijvoorbeeld.

 

Stap 6: een brommerverzekering uitkiezen

De laatste stap die u neemt is het uitkiezen van uw brommerverzekering. En dat is dan de kandidaat die het beste pakket aanbiedt voor de laagste prijs. Let goed op wat u voor een bepaalde prijs terug krijgt, want soms is het goedkoper om een complete verzekering te nemen dan een verzekering waar u later nog van alles aan toe wilt voegen. De beste besparingen maakt u als u elk jaar een vergelijking maakt, net voordat uw huidige brommerverzekering verloopt. U weet dan elk jaar weer zeker dat u de beste verzekering te pakken heeft en er weer een tijdje tegenaan kunt. Met het bovenstaande stappenplan voert u snel een grondige vergelijking uit en weet u binnen de kortste keren welke verzekeraar en brommerverzekering dit jaar het beste zijn voor u.

 

Voor meer info :