Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Doe eens iets anders met kerst

Ieder jaar beginnen de meeste mensen in Nederland, net na sinterklaas met het in huis halen van een kerstboom. Een traditie die in veel huishoudens in Nederland in ere wordt gehouden. Er zijn echter ook nadelen aan deze mooie traditie. Zeker voor de mensen die vloerbedekking in huis hebben liggen. Juist, dennennaalden. Die vervelende naalden blijven in je vloerbedekking steken en zijn bijna niet op te ruimen. Ook zijn er mensen die allergisch zijn voor dennenbomen. Je kan natuurlijk overstappen op een kunstboom. Veel mensen zien dit echter niet zitten. Veel kunstbomen zien er nep uit en het is en blijft plastic. Er is echter een nieuw soort boom te verkrijgen die de kerstboom bijna tot kunst verheffen. Bij Houtenkerstboom.com kan je een boom halen van alleen hout, dus zonder de irritante naalden die je tot Pasen in je huis terug vindt. Hoe groot zijn die bomen? Waar zijn ze van gemaakt en past dat ook bij mij? Dat zijn vragen die mensen hebben als ze horen van de houten kerstboom zonder naalden.

 

De bomen van Houtenkerstboom.com

Bij Houtenkerstboom.com kan je bomen vinden die tussen de traditionele echte boom en de kunstboom in staan. Deze kunstig vormgegeven bomen zijn in veel maten en variaties te verkrijgen. Voor een galerie bijna een ‘must’ om te hebben. Ook voor mensen die, eens iets anders willen met kerst is dit prachtige en kunstige object in huis een aangename verandering. Ten slotte is een houten boom handig als je allergische reacties krijgt van echte bomen. Waarom zou je voor een nep boom gaan als je ook een stukje fraai vormgegeven natuur in huis kan halen.

 

Waar komt de kerstboom vandaan

De traditie van een kerstboom gaat terug naar de tijd van de Germanen. Op de kortste dag van het jaar vierden deze Germanen het midwinterfeest. Het feest waarin werd uitgekeken naar het steeds langer daglicht per dag. Bomen die in de winter groen waren gebleven zoals de dennenboom hadden een belangrijke rol in dit feest. Ze werden versierd met vruchten en andere mooie versiersels. Dit doen we nog steeds alleen hebben de vruchten plaats gemaakt voor kerstballen. De christelijke betekenis heeft kerst en daarmee de kerstboom pas later gekregen. De Christelijke uitleg is dat in de kerstboom (een driehoek) drie punten zijn die de heilige drie eenheid (vader, zoon en de heilige geest) weergeven.

 

De kunstboom en de houten kerstboom

De kunstboom bestaat al heel lang vroeger, in de 18de en 19de eeuw werd er gebruik gemaakt van dons voor de dennennaalden, maar tegenwoordig zijn de kunstbomen van plastic. Plastic bomen geven echter een ander gevoel dan ‘echte’ kerstbomen. Plastic is vaak onpersoonlijk en kil. Hoe je hem dan ook versierd. Een kerstboom van hout zonder de naalden geeft al een beter en authentiekere uitstraling en sfeer. Door het gebruik van hout voelt de boom fijner aan dan het levenloze plastic. Daarnaast is de houten kerstboom in vergelijkbaar met echte kerstbomen met naalden goedkoop. Je hoeft niet meer elke december, met handschoenen aan, een dure dennenboom mee naar huis te slepen. Je hoeft de houten boom maar één keer te kopen.

 

Creëer je eigen stijl

Misschien vraag je jezelf af of zo’n houten boom zonder naalden iets voor jou is. Het antwoord op die vraag is eigenlijk simpel. Ja, je kan namelijk je eigen stijl creëren met een houten boom zonder naalden. De keuzes zijn groot. Kies wat het beste bij jou, en nog belangrijker; wat bij jouw inrichting van je huis past. De houten kerstbomen van Houtenkerstboom.com zijn er in verschillende stijlen.
Je hebt de keuze uit drie stijlen:

  • Moderne kerstboom
  • Originele kerstboom
  • alternatieve kerstboom

Maar daarbij zijn er nog veel meer keuzes om jouw kerstboom te kiezen. De kerstbomen zijn namelijk te verkrijgen in de maten: small, medium en large. Voor het materiaal van jouw kerstboom kan je kiezen uit: Esdoornhout, eikenhout en walnoothout, Steigerhout en sloophout. Ook de vorm is totaal jouw eigen keus. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit:
kerstboom van takken en een spiraalvormige kerstboom en nog meer vormen. Kies de kerstboom die bij jouw past. Hij zal zeker de aandacht van jouw bezoek trekken.

 

Minimalisme

Tegenwoordig is het helemaal in om in je huis een minimalistische stijl te hanteren. Zo weinig mogelijk prulletjes en grote open ruimtes in je huis. Daarbij passen de bomen van Houtenkerstboom.com uitstekend. Door de open structuur van de bomen geeft de kerstboom geen rommelige indruk.

De kerstboom is elk jaar weer een hele klus. Het in huis halen is nog maar een klein gedeelte. Daarna komt het versieren en in januari het opruimen van de kerstboom. Als je vloerbedekking hebt weet je wat voor klus het is om de dennennaalden uit je vloerbedekking te halen. Vreselijk. Een kunstboom geeft geen dennennaalden maar ziet er vaak nep uit en het plastic voelt onpersoonlijk aan. Het geeft niet de authentieke gezellige sfeer van vroeger. Nu zijn er de houten kerstbomen van Houtenkerstboom.com. Een kunstig vormgegeven houten boom zonder de naalden en herbruikbaar. Deze bomen zijn verkrijgbaar in veel vormen en maten. Ideaal voor degene die eens iets anders wil of voor de persoon die houdt van een minimalistische stijl. Heb je vragen stel ze dan gerust aan de experts op de site. Geef deze kerst een kunstzinnig tintje met deze prachtige boom.

In de week voor kerst wordt er vanuit Amersfoort 24 uur per dag live radio gemaakt voor 3FM Serious Request. Dit is het doel van dit jaar.