Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

De meest geschikte grondboor

Ben je van plan zelf een mooie schutting te plaatsen op je land? Dan zal je eerst moeten zorgen voor palen in de grond en dat ook nog eens op de juiste manier. Uiteraard is dat vrijwel onbegonnen werk als je daarvoor een gewone schop pakt. Je komt er dan niet doorheen en je hebt bovendien ook niet voldoende stevig fundament voor je schutting. Met de juiste grondboor is het maken van de juiste breedte en diepte aan kuilen in de grond echter een fluitje van een cent. Niet alleen kun je deze gebruiken voor het inslaan voor palen voor een schutting, ook voor kleinere bomen en voor vlaggenmasten is een dergelijk apparaat zeer geschikt. Dus als je van het klussen bent, is het eigenlijk altijd wel handig om een goede benzine grondboor tot je beschikking te hebben.

Er zijn zelfs grondboren die zelfs door de hardste ondergrond kunnen komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan asfalt of bevroren grond. Hierbij en ook bij andere grondboren moet je er ook aan denken dat je je ogen en je oren goed beschermd. Het is misschien niet het eerste waar je bij nadenkt maar het is bij klussen altijd zeer belangrijk om voldoende bescherming in acht te nemen. Een grondboor kan tijdens het gebruik een fiks aantal decibellen produceren. Voor kortstondige blootstelling is dit misschien niet zo’n probleem maar vooral als je de grondboor langer in gebruik hebt, is het belangrijk om te zorgen dat je oren niet te lang worden blootgesteld aan het harde geluid van de grondboor.

Ook je ogen moet je goed willen beschermen. Een goede beschermingsbril zal je ogen beschermen tegen deeltjes die loskomen uit het materiaal waar je de grondboor op losgelaten hebt. Vaak zijn het juist de kleinste deeltjes die het meeste schade kunnen aanrichten aan de ogen.

Voor meer info : http://www.fuxtec.nl