Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

carrièreswitch; wat past er bij jou?

Op dit moment is er sprake van een gunstige economie; er zijn veel vacatures. het is daarom niet gek als je je zelf afvraagt of je wel op de goede plek zit. Past dit werk nog wel bij jou? Wanneer je je afvraagt wat er misschien beter bij je past, is het handig om vooraf aan verschillende dingen te denken. In deze blog noemen we er een paar.

Werk je liever met je handen of met je hoofd?

Dit is natuurlijk belangrijk om te weten. De meeste mensen hebben vaak wel een idee van wat beter bij ze past. Toch is het goed om verder vooruit te denken. Wanneer je bijvoorbeeld gaat werken in een magazijn lijkt dat in de eerste instantie op een fysieke baan. Je verscheept producten en plaatst deze netjes in de schappen. Toch moet je niet onderschatten wat de impact van klantvragen kunnen zijn op je mentale gesteldheid. Het is daarom goed om tijdens je sollicitatie door te vragen naar wat er allemaal bij de baan komt kijken,

Buiten of binnen?

Over het algemeen wordt aangenomen dat vooral fysiek werk binnen wordt gedaan. Denk bijvoorbeeld aan een metselaar of stratenmaker. Toch kan het ook anders wanneer een baan als dit je aanspreekt. Denk bijvoorbeeld aan het egaliseren van de tegelvloer of de werkzaamheden als stukadoor. Je doet hierbij werkzaamheden welke je normaalgesproken in de buitenlucht zou verwachten. Toch werk je hierbij binnenshuis.

Bedrijfscultuur

Wanneer je eruit bent welk werk bij jou past, ga dan na wat voor type mensen bij jou passen. Zo kun je het fantastisch vinden om te werken in de boekhouding, maar het type mensen moet ook bij je passen. Het kan daarom geen kwaad om te informeren naar zaken als een informele of juist een formele omgang of de soort van humor. Ook is het goed om te informeren naar de hiërarchie binnen het bedrijf. Waar dit per branche verschilt is dit ook per bedrijf verschillend.