Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Aan de slag met behang, lees dit!

Vroeg of laat gaat het gebeuren en je komt er waarschijnlijk niet onder uit. Of het nu in je eigen woning is, die van je partner of van een goede vriend: er behangt moeten worden. En dit is niet zomaar even gedaan. Er kan namelijk nog wel eens wat mis gaan. Laten we beginnen met hoe je het behang moet ophangen. Je kunt het beste bovenaan de muur beginnen met een overlap. Vanaf hier moet je in een rechte baan naar onder werken om het beste resultaat te behalen. Het beste kun je dit doen met een behangborstel. Bestel deze online of breng een bezoekje aan een verfwinkel.

 

Maak het jezelf niet moeilijk

Een goude tip in de wereld van behangen: werk van boven naar onder. Doe je dit niet, dan kun je gemaakte foute moeilijk herstellen. Wanneer je naar onder werkt kun je het behang altijd nog corrigeren of de juiste richting in duwen. Goed behangen is pas mogelijk als je honderd procent geconcentreerd bent. Maak het jezelf makkelijk door goede materialen te gebruiken. Wat hiermee bedoeld wordt is dat je ervoor moet zorgen dat je een scherp mes hebt, een schone behangspatel enzovoorts. Die laatstgenoemde is eigenlijk een must. Hij is namelijk multifunctioneel. Buiten dat je m’ gebruikt om je behang aan te duwen kun je met de spatel ook een vouwlijn maken aan de bovenzijde. Een goede tip: heb je moeite met het knippen of snijden van behang? Bevochtig het dan!

 

Luchtbellen

Schrik niet als het gebeurd, want het is normaal. Luchtbellen komen altijd wel eens voor. Zeker als je voor de eerste keer gaat behangen. Blijf kalm want er is nog niets aan de hand! De luchtbellen die ontstaan zijn vaak aan de kleine kant. Er is gelukkig geen reden voor paniek. Vaak zijn de luchtbellen klein van stuk. Deze kun je vrij makkelijk weg halen. Dit doe je door ze glad te strijken. De luchtbellen die wat groter zijn kosten vaak wat meer moeite. Het is aan te raden om deze eerst weg te wrijven.