Heel Nederlands
Image default
Banen en opleidingen

Voordelen traineeship gemeente

De bedrijfsvoering van een gemeente verschilt enorm ten opzichte van commerciële bedrijven. Een reden hiervan is het grotere doel dat een gemeente dient, namelijk het werken in het belang van de burger. Het grote takenpakket van gemeenten bieden vele kansen en voordelen voor jonge pioneers. Dit blog zet een aantal voordelen op een rij.

Maatschappelijk betrokken

Tijdens een traineeship bij een gemeente draag jij een steentje bij aan de maatschappij.

Veranderende en vernieuwende omgeving

Het stoffige imago van gemeenten verdwijnt omdat gemeenten mee bewegen met veranderingen. Trainees begeven zich in een constant  ontwikkelende organisatie, die open staat voor nieuwe en creatieve oplossingen.

Net- en samenwerken

Een traineeship bij een gemeente volg je vaak samen met andere young professionals. Jullie sparren met elkaar en gaan bijvoorbeeld naar evenementen zoals de Jonge Ambtenarendag om te netwerken. Ook werk je samen met collega’s van verschillende afdelingen.

Intensieve begeleiding, opleiding en training

Je wordt op de proef gesteld en in het diepe gegooid. Het is aan jou om te ontdekken wat jij precies nodig hebt in de vorm van training of opleiding. Je hoeft niet helemaal zelf het wiel uit te vinden, want intensieve begeleiding wordt door ervaren collega’s en oud-trainees aangeboden.

Goed salaris en ontwikkel budget

Last but not least, geldzaken. Het salaris ligt iets boven het gemiddelde salaris van andere startersfuncties. Een ander bijkomend voordeel is het ontwikkel budget. Gemeenten investeren in trainees zodat zij de vaardigheden kunnen ontwikkelen en verbeteren die nodig zijn voor bepaalde opdrachten of passen bij persoonlijke doelen.

Newpublic

Ben je enthousiast geworden? Bekijk de vacatures van Newpublic en solliciteer op een traineeship gemeente.