Heel Nederlands
Image default
Auto’s en Motoren

Oefenen voor je rijexamen

Je bent al net begonnen met rijlessen en hebt je theorie-examen al behaald. Je begint inmiddels steeds meer gevoel te krijgen voor het autorijden en snapt de verkeersregels steeds beter. Het kijken in spiegels, de dode hoek controleren en richting aangeven beheers je ook al prima. Alleen bepaalde manoeuvres en het rijden onder druk wil je nog verbeteren voordat je over een aantal weken op examen gaat. Geef dit gewoon aan bij je rijinstructeur en samen kunnen jullie dit dan extra gaan oefenen.

Bijzondere verrichtingen en rijden onder druk

We gaan het eerst hebben over de bijzondere verrichtingen. Enkele voorbeelden hiervan zijn de hellingproef, fileparkeren en achteruitrijden in een bocht. Je instructeur zal ze allemaal met je gaan oefenen. Tijdens je rijexamen moet je 2 verschillende verrichtingen goed en veilig uitvoeren om te kunnen slagen. Het is echter ook mogelijk om een vrijstelling te krijgen voor deze bijzondere verrichtingen, namelijk bij de tussentijdse toets. Als je bij deze toets al voor twee manoeuvres slaagt, dan hoef je bij je rijexamen alleen nog maar te focussen op het rijden zelf.

Om je voor te bereiden op het rijexamen is het goed als je instructeur de situatie al eens naspeelt. Hij of zij zal zich voordoen als ware deze de examinator is. Je instructeur weet ongeveer wel welke route de examinator je gaat vragen vanuit het CBR uit. Oefen daarom een paar keer met het starten vanaf het CBR en leer de omgeving goed kennen. Dit allemaal zodat jij je meer op je gemak voelt en minder druk zult ervaren tijdens het examen.

Ken je zelf nog iemand die ook een rijschool zoekt met ervaren instructeurs die zich elk jaar laten bijscholen? Autorijschool Zoetermeer beschikt over ervaren personeel en heeft een hoog slagingspercentage.

https://drivercompany.nl/rijschool-zoetermeer/