Wat is autotuning? Car-tuning is in wezen wanneer u de instellingen en parameters op de ECU (elektronische besturingseenheid) van een auto wijzigt om ze te verbeteren voor uw gewenste prestaties. In de meeste gevallen wordt het gebruikt om de prestaties, het hanteren, de macht of beide van de motor als de transmissie te vergroten. Sommige tuners gebruiken ook hun afstemmingsmogelijkheden om auto’s het hoogste niveau van snelheidsformulier te maken. Als u nieuwsgierig bent naar het afstemmen van uw auto, maar niet weet waar u moet beginnen, dan is dit artikel voor u.

 

De vier fasen van autotuning zijn krachtwinsten, spanningswinsten, paardenkracht winsten en gewichtstoename. Kortom, elke fase beïnvloedt elke fase de respectieve waarden van de vier hoofdcomponenten van een verbrandingsmotor: compressie, verbranding, expansie en verbranding. Door de waarden van deze componenten te variëren, kunt u de kenmerken van uw auto effectief wijzigen, wat op zijn beurt de manier verandert zoals het zich gedraagt. Afhankelijk van wat u richt op met auto tuning, is uw afstemmethode specifiek.

 

De eerste fase is krachtwinsten. Dit wordt normaal bereikt door het inlaatspruitstuk (inlaatsysteem) of exterioren (uitlaatsysteem) te veranderen. U kunt dit via verschillende methoden uitvoeren, bijvoorbeeld door onderdelen zoals de intercooler, uitlaatpijpen, geluiddempers, etc. te vervangen, aan te passen, aan te passen of opnieuw te installeren Een goed inlaatspruitstuk resulteert meestal in een extra 10% stroomwinst.

Aan de andere kant kan een beschadigd of niet-functioneerd uitlaatsysteem leiden tot vermogensverliezen.

 

Vervolgens is spanningswinsten. Dit wordt soms aangeduid als turbo-reactie. Door de spanningswinsten uit de hoofdmotor van de auto’s te vergroten, kunt u zijn vermogensniveaus drastisch verbeteren bij het rijden op hoge snelheden of stationair stationair. De eenvoudigste manier om uw turbo af te stemmen, is door de intercooler of leidingen te vervangen en de turbochargers te vervangen als ze niet goed werken. Als u meer hulp nodig heeft, kunt u hulp krijgen van uw monteur of van experts in tuning.

 

Het koppel afstemmen, met name bij het rijden bij hoge snelheden, omvat het verhogen van de vereiste hardware. Dit wordt bereikt door de lengte van de donzen pijpen te wijzigen of aan te passen, de luchtstroom te verbeteren, de veren af te stemmen, de schokdempers aan te passen, de koppelingsfluïdum te wijzigen, de tandwielen te wijzigen en te testen op de verschillende testapparatuur die aangeeft Het upgraden of wijzigen van de auto-banden kunnen resulteren in snellere versnelling, maar ze kunnen ook leiden tot snellere rondetijden omdat de autobanden in staat zijn om meer grip op de weg te bieden.

Daarom, als u uw auto’s potentieel in elke race wilt maximaliseren, kunt u deelnemen aan, overweeg dan de banden af te stemmen.

 

Wanneer u van plan bent om auto-afstemming uit te voeren, zijn er twee basisfasen die u door kunt gaan. De eerste fase is de soft-touring-fase, wat de meest populaire is tussen enthousiastelingen. In deze fase gebruik je lagere pk, zwaardere en bredere banden, evenals een bredere en sterkere ophanging om je voertuig een agressievere houding te geven. Hierna kunt u naar de middelste fase verhuizen, waar u de pk kunt verhogen en het gewicht van uw voertuig kunt verlagen. Ten slotte zijn er de harde touringfase, waar u hogere paardenkracht, grotere en zwaardere banden gebruikt, evenals bredere en stevige ophanging om uw auto een krachtigere en responsievere houding te geven. Houd er rekening mee dat deze fasen essentieel zijn voor het succes van je afstemming, dus je moet echt aandacht besteden aan elk detail voordat je doorgaat naar de volgende fase.

Klik hier voor meer informatie https://www.chipperformance.nl/