Heel Nederlands
Image default
Aanbiedingen

Niet kunnen eten door stress? Deze tips helpen je!

Kun je niet eten door stress? Dan is dat natuurlijk super vervelend. Nick de Waard heeft een aantal tips in zijn artikel geschreven over niet kunnen eten door stress, lees hier. Een aantal tips heb ik voor je uitgewerkt:

1. Identificeer je stressoren

Door de stressoren te achterhalen die ervoor zorgen dat u uw eetlust verliest, kunt u de oorzaak van het probleem achterhalen. Zodra u deze stressoren identificeert, kunt u met een therapeut samenwerken om erachter te komen hoe u ze kunt beheersen.

“Meer ontspanning fysieke symptomen die gepaard gaan met stress”, zegt Nick de Waard

Daarnaast raadt Nick aan om bewust te zijn van de fysieke sensaties die gepaard kunnen gaan met stress, zoals misselijkheid. “Als je kunt vaststellen dat misselijkheid waarschijnlijk verband houdt met deze gevoelens, zou het een signaal moeten zijn dat, hoewel het misschien ongemakkelijk aanvoelt, het nog steeds essentieel is om te eten voor de gezondheid”, zegt hij.

2. Zorg dat je voldoende slaapt

Nick zegt dat voldoende rustgevende slaap cruciaal is voor het bestrijden van gebrek aan eetlust als gevolg van stress. Anders zal de cyclus van niet eten moeilijker te ontsnappen zijn.

3. Overweeg om volgens een schema te eten

Nick zegt ook dat iemands honger- en volheidssignalen alleen reguleren als iemand consequent eet.

“Iemand die minder heeft gegeten als reactie op een verminderde eetlust, moet mogelijk ‘mechanisch’ eten om de hongersignalen terug te krijgen”, zegt hij. Dit kan betekenen dat u een timer moet instellen voor maaltijden en snacks.

4. Zoek voedsel dat je kunt verdragen en houd je eraan

Als mijn angst hoog is, heb ik vaak geen zin om een ​​grote, toegeeflijke maaltijd te eten. Maar ik weet nog steeds dat ik moet eten. Ik eet mild voedsel zoals bruine rijst met kippenbouillon, of witte rijst met een klein stukje zalm, omdat ik weet dat mijn buik iets nodig heeft.

Zoek iets dat je kunt verteren tijdens je meest stressvolle periodes – misschien een voedsel dat flauw van smaak is of een voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen, zodat je er niet zoveel van hoeft te eten.

https://nickdewaard.nl/niet-kunnen-eten-door-stress/