Heel Nederlands
Image default
Aanbiedingen

Gaming en RSI klachten. Dit kun je eraan doen!

Wist je dat ook gaming kan leiden tot RSI klachten? Veel mensen denken dat RSI klachten alleen voorkomen bij mensen die dag in dag uit op kantoor werken. Ook bij langdurig in de verkeerde houding gamen liggen RSI klachten echter op de loer. Sommige gamers hebben het niet door dat ze last hebben van RSI. Die stijve nek komt gewoon door de kou, toch? Veel vaker wel dan niet blijkt hier echter een verkeerde game houding aan ten grondslag te liggen. Een stijve nek is overigens niet de enige RSI klacht die je tijdens het gamen kunt ontwikkelen. Zo kun je ook last krijgen van je polsen, armen, rug en schouders. Om RSI klachten tijdens het gamen te voorkomen, raden wij het aan om onderstaande drie tips op te volgen

Tip 1: alles begint met de juiste houding 

Zoals hierboven ook al is gezegd ontstaan RSI klachten door het aannemen van een verkeerde houding. Het kan verleidelijk zijn om na een lange, intensieve dag onderuit gezakt op de bank neer te ploffen voor jouw favoriete game. We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat dit alles behalve de juiste houding is. Bij een goede game houding zit je rechtop, met je rug tegen de rugleuning van een (bureau)stoel. Je voeten moet je plat op de grond voor je neer kunnen zetten. Zorg er tot slot voor dat het beeldscherm op ooghoogte staat zodat je recht vooruit kunt kijken.

Tip 2: game niet te lang achter elkaar, neem voldoende pauze 

Ze zeggen wel eens: alles waar ‘te’ voor staat is niet goed. Dat geldt ook voor te lang achter elkaar gamen. RSI klachten ontstaan namelijk wanneer je gedurende langere tijd precies dezelfde handeling uitvoert en daarbij dus ook dezelfde bewegingen maakt. Dit is bij gamen al snel het geval. Neem daarom voldoende pauze tussendoor. Zo gun je jouw polsen, armen, rug, nek en schouders de nodige rust.

Tip 3: investeer liever iets meer in ergonomische randapparatuur

We willen niet zeggen dat een ergonomische muis en een ergonomisch toetsenbord RSI klachten volledig kunnen afwenden, maar het is zeker een stap in de juiste richting. Een ergonomische muis kost wat meer, maar ligt ook een stuk prettiger (lees: minder krampachtig) in de hand. En ook een ergonomisch toetsenbord kan een wereld van verschil maken. Het is die drie tientjes extra meer dan waard!

https://azerty.nl/