Heel Nederlands
Image default
Aanbiedingen

Duurzamer wonen

We zijn veel bezig met gezonder leven, duurzamer leven met oog voor de planeet en daar hoort dan ook duurzamer wonen bij. Duurzamer wonen houdt in dat je rekening houdt met de uitstoot en ervoor zorgt dat je zo min mogelijk schade brengt aan de wereld. Hoe ga je duurzamer wonen?

Zonnepanelen

Een goede manier om duurzamer te gaan wonen is door zonnepanelen aan te schaffen. Door je eigen duurzame energie op te wekken breng je minder schade aan onze geliefde planeet. Het aanschaffen van zonnepanelen is ook een slimme investering die je binnen een aantal jaren al hebt terug verdient. Je kunt zelfs opgewekte energie terug leveren aan het net, zodat je als je genoeg ruimte hebt, er zelfs nog geld mee kunt verdienen. Als gaan de wetten veranderen, waardoor het minder interessant wordt om stroom terug te verkopen.

Isolatie advies

Een goed geïsoleerde woning houdt de temperatuur constant en zorgt ervoor dat je warmte die wordt opgewekt om het leven comfortabeler te maken ook binnen blijft. Vraag isolatie advies aan om te kijken welke isolatie nodig is om je energiekosten te verminderen.

Je kunt je woning op verschillende manieren isoleren:

–          Dak isolatie Hierbij wordt isolatie materiaal aangebracht aan de binnen- of buitenzijde van het dak. Dit is erg belangrijk want de warmte in huis kan via het dak weg vliegen.

–          (spouw)muur isolatie Ook de muren kunnen worden geïsoleerd om de warmte binnen (of buiten) te houden. Dit kan doormiddel van spouwmuurisolatie (tussenmuur) of binnen/buitenmuur isolatie.

–          HR glas + isolerende kozijnen Ook via de ramen en deuren kan veer warmte verloren gaan. Hoog rendement glas is de beste keuze om de energie in huis te bewaren.

Warmtepomp

Een warmtepomp zet de lucht van buiten om in warmte voor binnen. Het mooie aan een warmtepomp is, dat deze de cv ketel kan vervangen en je woning van het gas af kan brengen. Een warmtepomp is een dure investering maar wel een hele duurzame oplossing.

https://www.isolatie-info.nl/