Heel Nederlands
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van het leasen van een auto

Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om een auto te leasen. De andere optie is uiteraard het kopen van een auto. Maar waarom is deze optie tegenwoordig steeds populairder geworden? Dit heeft er mee te maken dat het leasen van een auto een aantal belangrijke voordelen heeft wat deze optie voor veel mensen erg aantrekkelijk maakt. In dit artikel bespreken we in het kort 5 belangrijk voordelen van het leasen van een auto. Ben jij al overtuigd dat je een auto wilt leasen? Bekijk de opties voor operational lease bij superlease.nl.

 

Financiële voordelen 

Bij een lease contract betaal je maandelijks een vast bedrijf, dit is vaak inclusief onderhoud en verzekering. Het kan goedkoper zijn dan het kopen van een auto. Dit heeft ermee te maken dat je bijvoorbeeld minder kwijt bent wanneer je een ongeluk of andere schade hebt. Wanneer de auto stuk is en jij naar de garage moet komen hier vaak hoge kosten bij kijken. Bij het leasen van een auto zitten deze kosten al in het maandelijkse bedrag wat je betaalt waardoor je niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast hoef je geen grote investering te doen in een nieuwe auto omdat je de lease auto door het maandelijkse bedrag hebt.

 

Flexibiliteit in autokeuze en contractduur 

Wanneer je een auto gaat leasen kun je kiezen uit verschillende modellen en merken qua auto. De prijzen zullen per automerk natuurlijk verschillen, echter zal dit verschil relatief klein zijn vergeleken met wanneer jij een auto wil kopen en deze merken gaat vergelijken. Daardoor heb je een groter aanbod aan diverse auto’s. Daarnaast geef je een contractduur op en het aantal kilometers dat je per jaar wil afleggen met de desbetreffende auto. Afhankelijk van het aantal kilometers en de contractduur zal de prijs voor de lease bepaald worden. Op deze manier kun je zelf een auto kiezen die past bij je wensen en je budget.

 

 

Geen zorgen over onderhoud en reparaties 

Dit punt hebben we al in het kort besproken maar is het zeker waard om nog eens te noemen. Bij een leaseauto heb jij namelijk de garantie dat onderhoud aan de auto en reparaties vergoed worden door het leasebedrijf. Op deze manier hoef je dus geen rekening te houden met onverwachte kosten en hoef je je ook geen zorgen te maken over onderhoud wat jaarlijks of om de zoveel jaar nodig is. Dit zal jouw meer rust geven omdat je weet dat je niet zomaar hoge kosten aan de auto hebt. 

 

Fiscale voordelen 

Wanneer jij een auto wil leasen voor de zaak heb je een aantal fiscale voordelen. Zo zijn huurkosten aftrekbaar en betaal je als werkgever geen extra belasting over een lease auto. Dit is alleen voor zakelijke lease van toepassing maar maakt het voor veel bedrijven wel interessant om een auto te leasen inplaats van te kopen. 

 

Duurzame opties 

Als laatste speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Steeds meer autoverhuurbedrijven bieden duurzame en milieuvriendelijke auto’s. Een betrouwbare elektrische auto leasen wordt dus steeds toegankelijker. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om hybride te rijden of volledig elektrische. Kies een optie die past bij jouw wensen en bespreek de mogelijkheden.