Heel Nederlands
Image default
Aanbiedingen

5 Belangrijke Tips voor Private Lease

Aan het nadenken over Prive Lease? Lees dan eerst deze Top 5 Private Lease Tips die je veel geld kunnen besparen.

1.  Maak een goede afweging tussen kopen en leasen

Start altijd met het berekenen van de huidige autokosten. Leaseauto.nl heeft een makkelijke kosten calculator die hierbij kan helpen. Deze zet de huidige autokosten op een rij. Hierin worden ook afschrijving en onderhoudskosten meegenomen.

2.  Het leasebedrag moet elke maand betaalt worden

Het private leasebedrag komt elke maand terug. Dit kan een flinke hap zijn uit het maandelijkse huishoudbudget. Het is daarom goed om van tevoren te bepalen hoe de leasekosten passen in de persoonlijke prioriteiten. 

3.  Bereken hoeveel de auto gebruikt wordt

Als er meer kilometers worden gereden dan afgesproken, dan moet er bijbetaald worden. Bedenk dus vooraf goed hoeveel kilometers er per jaar nodig zijn in het leasecontract. 

4.  Kies een leasemaatschappij met het Keurmerk Private Lease. 

Zo weet je zeker dat de voorwaarden in orde zijn. Deze zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Consumentenbond. Deze leasemaatschappijen zijn herkenbaar aan het keurmerklogo. Een overzicht van de deelnemers vind je hier.

5.  Kies voor zekerheid bij het bestellen

Het afsluiten van een leasecontract is iets wat wij niet vaak doen. Misschien is het wel de eerste keer. Toch zijn er een aantal kleine lettertjes in een groot verschil kunnen maken. 

Er zijn private lease adviseurs als Leaseauto.nl die kunnen helpen met uitleg en persoonlijk advies. Het advies is kosteloos en vrijblijvend.

Over Private Lease 

Een vast maandbedrag

Als je een auto leaset is hij niet van jou. Je huurt de auto. Het is een soort abonnement waarvoor je een vast bedrag per maand betaalt. Dit bedrag is inclusief veel voorkomende kosten. Het enige dat buiten je leasebedrag valt is de brandstof, verkeersboetes en de wasstraat. 

Deze kosten zijn inclusief 

De volgende kosten zijn inbegrepen in het private-leasecontract: 

 • Kosten van de wegenbelasting (motorrijtuigenbelasting).
 • Kosten van reparatie en regulier onderhoud van de auto.
 • Premie voor een verzekering van aansprakelijkheid voor schade aan derden.
 • Premie voor een verzekering voor eventuele schade aan het voertuig door aanrijding, diefstal en andere plotseling van buiten komende gebeurtenissen.
 • Kosten van pechhulp (wegenwacht).
 • Kosten van vervangend vervoer in Nederland tijdens reparatie of onderhoud na 72 uur. 

Een looptijd die bij je past

Je hebt de keuze uit een looptijd van 12 tot en met 60 maanden. Kies de looptijd die bij je situatie past. Verwacht je verandering in je persoonlijke situatie? Neem dan een leasecontract met een kortere looptijd.

Hoeveel kost private lease?

Hoeveel jij maandelijks betaalt voor jouw private lease auto hangt van verschillende factoren af. Zo telt het natuurlijk mee welke auto jij hebt uitgezocht, maar ook de duur van het contract en het inbegrepen aantal kilometers spelen een rol.

Voordelen van Private Lease

De belangrijkste voordelen van Private Lease zijn:

 • Duidelijk inzicht in maandelijkse kosten van je auto
 • Geen onverwachte bijkomende kosten
 • Geen hoge aanschafprijs dus geen spaargeld nodig
 • Goedkoper dan geld lenen voor de aanschaf van een auto
 • Je rijdt vaak een nieuwe auto

 

Private Lease Auto’s

Wendbare compacte auto’s blijven populair om privé te leasen. Zo staan de Kia Picanto en Peugeot 108 al jaren in de top 10.

Elektrisch Leasen

Elektrisch leasen is met een opmars bezig. Als eerste in de zakelijk markt. Hierbij speelde het belastingvoordeel een grote rol. Maar nu groeit de de populariteit van de Private Lease Elektrische Auto ook snel onder particulieren. Mede door een subsidieregeling is het niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

 

Tesla Lease

De verkoopcijfers van Tesla maken inzichtelijk dat het merk steeds meer aan populariteit wint. In zowel de verkopen van nieuwe Tesla modellen als Tesla Private Lease is zeer duidelijk een opgaande lijn te zien.

https://leaseauto.nl/