Heel Nederlands
Image default
ZZP

Aanmaningsbrief voorbeeld

AANMANINGSBRIEF VOORBEELD

Ik ben recentelijk als ondernemer gestart. Daarvoor werkte ik onder een baas. De onderneming ging op de fles. En toen zat ik werkloos thuis. Ik zat de ganse dag niks te doen. Ik werd ontzettend krankjorum. Maar daarnaast kreeg ik veel woorden met mijn partner daardoor. Daarnaast was het metaal ook ontzettend verschrikkelijk zwaar. Het voelde alsof ik als een stuk vuil was weggegooid.
Een familielid van mij was toen ook voor zichzelf begonnen. Dat zette mij toen aan het denken. Dat leek mij ook wel wat. Zelfstandige worden, de ultieme droom. Maar wat voor onderneming moest ik toen starten? Ik besloot een internet zaak te starten. Het begon toen met het hosten van website. Er zijn veel andere bedrijven maar je moet gewoonweg onzettend goed zijn.
De boekhouding moet jammer genoeg ook gedaan worden. Tijdens het voeren van de boekhouding had ik een aanmaningsbrief voorbeeld nodig.

Door een aanmaningsbrief voorbeeld te gebruiken werd er snel betaald.

Een voorbeeldbrief vonden we op het internet. Mijn vrouw paste de brief heel erg makkelijk aan. Zij baalde er van dat we een wanbetaler hadden. Maar ondanks dit, ben ik nog steeds blij ondernemer te zijn.

De voordelen van het ondernemer zijn;

1. Je geeft je eigen orders.
2. Doorgaans verdien je meer dan wanneer je bij een baas werkt.
3. Alles gebeurt zoals jij het dan wilt.
4. Minder leuke klussen kun je dan weigeren.

Mijn vrouw heeft de brief aangepast. Verstuurd naar de klant en nu maar afwachten. Maar er volgde toen nog steeds geen betaling.

Een niet betaalde factuur.

Alles liep toen lekker maar toen gebeurde het toch. Het gebeurt iedere zelfstandige, vroeg of laat. Een factuur werd toen niet betaald. De debiteur deed dit zonder iets aan te geven. Er werd gewoon niet betaald, verder hoorde ik niets. Telefonisch kreeg ik de schuldenaar niet te pakken. Ja en wat doe je dan? Dan maar een herinnering de deur uit doen.
Maar hoe stel je zo’n aanmaningsbrief op? Ik wist niet hoe ik de laatste herinnering op moest stellen. Zijn er ook nog wetten waar je rekening mee moet houden? Ik besloot eens op internet te gaan rond zoeken. Hetgeen ik naar op zoek was vond ik eigenlijk direct bij Bill. Hier vond ik prima voorbeeldbrieven. Die had ik nu net nodig. De laatste ingebrekestelling aangepast en meteen de deur uit gedaan. Helaas kreeg ik daarnaast hierop weer geen reactie. Een incassobureau inschakelen was de laatste optie. En toen betaalde de schuldenaar wel ineens.
Achteraf ben ik blij dat ik nu een juiste laatste aanmaningsbrief heb. Als debiteuren hun verplichting niet nakomen dan neem ik direct actie.

Voor meer info : http://www.billincasso.nl/nl/aanmaningsbrief-voorbeeld.html