Heel Nederlands
Image default
Zorg

Goede nachtrust na een scheiding

Als je gescheiden bent dan kan er veel stress en spanning bij kijken. Daardoor kan het zo zijn dat je niet goed weet wat je moet doen. Wellicht heb je dan ook moeite om door de dag te komen. Zo kan het dus ook voorkomen dat je erg moeilijk kan slapen. Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk. Met een goede nachtrust kan je de volgende dag veel beter nadenken en zul je minder snel gespannen raken over bepaalde zaken. Ook als je bijvoorbeeld werkt dan is het belangrijk dat je alsnog goed slaapt. Zo maak je dan ook minder snel fouten op werk en is je hoofd minder chaotisch. 

Tips 

Ten eerste, is het belangrijk om te weten dat je niet alleen bent. Er zijn veel mensen die ook een scheiding meemaken of hebben meegemaakt. Er zijn dan ook veel groepen op social media platformen die hetzelfde meemaken en waarmee je kan praten. 

Ten tweede, zoek professionele hulp als je denkt dat je gezondheid in gevaar is. Alleen al het praten over je verdriet, angsten, zorgen en stress kan heel goed werken.

Ten derde is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Neem voor het slapen een lekker kop thee en lees een boek om tot rust te komen. Doe vooral iets voor het slapen om rustig te worden. 

Wat kan je doen voor het slapen 

Er werd net al een beetje uitgelegd over wat je kan doen voor het slapen. Vaak is het zo dat als je eenmaal in je bed ligt, dat je over van alles en nog wat gaat nadenken. Probeer in ieder geval je ogen dicht te doen en te gaan slapen. Als dit niet helpt dan kan je er altijd voor kiezen om iets voor jezelf te doen. 

Ga anders dan ook voor het slapen, eventjes douche of in bad liggen. Voor veel mensen zorgt dit voor rust in hun hoofd. Ga vooral niet 6 uur van tevoren koffie drinken, omdat er een kans is dat je dan niet in slaap kan komen. Vaak wordt er ook afgeraden om op je telefoon te zitten voor het slapen. 

 

Wat kun je nog meer doen?


Wanneer je door een scheiding heen gaat is het ook goed om te weten dat een scheidingsspecialist je ook goed van dienst kan zijn. Neem eens een kijkje op deze website: www.nextlevelmediation.nl.