Heel Nederlands
Image default
Woning en Tuin

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een nieuwe woning?

Als je niet tevreden bent over je huidige woning omdat deze bijvoorbeeld te klein is, dan is het verstandig om te verhuizen naar een andere woning. Het verhuizen naar een andere woning is natuurlijk niet zomaar iets, want voor de koop van een woning heb je veel geld nodig.Je bent dan op de lange termijn goedkoper uit, maar waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een nieuwe woning?

Het aanvragen van een hypotheek 

Wanneer je een nieuwe woning wilt kopen, dan is de kans ook zeer groot dat je daarvoor een hypotheek moet aanvragen bij een kredietverstrekker. Daar hoef je je zeker niet voor te schamen want bijna niemand in Nederland heeft het volledige aankoopbedrag op de bankrekening staan. Dat is ook erg logisch, want een woning kost vaak honderdduizenden euro’s en daar moet een gemiddelde Nederlander tientallen jaren voor werken. Als je een hypotheek aan wilt vragen, is het verstandig om in gesprek te gaan met een onafhankelijk financieel adviseur. De financieel adviseur kan makkelijk inschatten of het in je situatie wel zo verstandig is om een hypotheek aan te vragen. 

De woning moet mogelijk verbouwd worden 

De meeste mensen die een huis kopen bij Van Der Eijken of een andere Nederlandse makelaar, willen de woning ook gaan verbouwen. Dat heeft er dan mee te maken dat de woning niet is ingedeeld naar wens. Het is dan ook erg belangrijk voor het woongenot om de woning te verbouwen, want woongenot heeft veel invloed op je leven. Wanneer je de woning wilt gaan verbouwen, dan moet je er rekening mee houden dat het verbouwen van een woning niet bepaald goedkoop is. Afhankelijk van de verbouwing, zul je al snel tienduizenden euro’s kwijt zijn. 

De kosten van de notaris 

Wanneer je een woning gaat aanschaffen, dan moet een notaris kijken naar de overname van de woning. De notaris kijkt onder andere of er wel aan alle regels en eisen voldaan is, maar moet daar ook een handtekening onder zetten. Je moet er rekening mee houden dat de kosten van een notaris ontzettend veel zijn. Je bent hier vaak enkele duizenden euro’s voor kwijt en dat is erg veel geld, vooral als je de woning ook nog eens wilt verbouwen. Zo zie je maar dat het aanschaffen van een nieuwe woning niet bepaald goedkoop is. Daar bovenop komt nog dat de waarde van een huis momenteel erg hoog is.