Heel Nederlands
Image default
Woning en Tuin

Vloerlampen online kopen

Bent u opzoek naar vloerlampen? Lees dan eerst dit blog. In dit artikel geven we u een aantal nuttige tips voor het online kopen van uw vloerlampen. Waar moet u op letten? Hoe voorkomt u een miskoop? Vloerlampen zijn staande lampen en kunnen verschillende toepassingen hebben.

Dimbare vloerlampen

Bent u opzoek naar een dimbare vloerlamp. Let dan goed op de locatie van de dimmer. Als de dimmer aan het snoer zit, moet u steeds bukken om uit uw luie stoel komen. De locatie van de dimmer is het handigst op ca 80 centimeter hoogte. Zo kunt u blijven zitten terwijl u, uw vloerlamp bedient.

Sfeervolle vloerlampen

Vloerlampen met als doel de ruimte gezelliger te maken. Waaraan moet een goede sfeerlamp voldoen? Het meest sfeervolle licht is kaarslicht. Dan denkt u misschien gelijk aan de gloeilamp als lichtbron. LED is een stuk energiezuiniger, maar is het ook gezellig? Gelukkig wel. Tegenwoordig kun je met LED net zo gezellig licht creëren als met gloeilampen. Denk bijvoorbeeld aan vloerlampen die veranderen van kleuren. Die zijn totaal niet praktisch maar wel zeer sfeervol.

Leeslampen

Een vloerlamp is ook een ideale oplossing voor als leeslamp. Let op dat u voor prettig leeslicht kiest. De juiste kleur van het licht maakt het lezen makkelijker. Vrij wit licht leest prettiger, dan geel oranje licht. Daarnaast is de hoeveelheid lichtopbrengst ook van belang. Het is belangrijk dat de vloerlamp met leesarm voldoende licht geeft. Een te korte leesarm is ook vervelend. Anders moet u zich in vervelende houdingen manoeuvreren om het boekje precies onder het leeslichtje te houden. Dit voorkomt u door een langere leesarm.

Woonkamer verlichting

In de woonkamer kunnen vloerlampen meerdere rollen vervullen. Ze moeten zowel sfeervol zijn, als praktisch. Dan biedt een vloerlamp met uplight en leesarm de oplossing. Deze lampen zijn zowel sfeervol, stijlvol en erg praktisch.

Webshop

Tot slot: Waar koopt u uw vloerlampen? In de winkel of online? Online heb je meer keuze en zijn de prijzen een stuk voordeliger. Maar let wel goed op recensies en een keurmerk. Daarnaast raden we u aan om vooraf het retourbeleid te lezen.

Voor meer info : http://tips-voor-interieurverlichting.blogspot.nl/2015/03/vloerlampen-voor-iedereen-een-must-have.html