Verlichting is misschien wel het belangrijkst van de inrichting van je huis. Maar hoe verlicht je je woonkamer? Is een plafondlamp beter dan een hanglamp? Wat maakt licht gezellig? Het is logisch dat je met dit soort vragen zit. In dit artikel geven we de juiste tips.

 

Led lampen in huis

Zoals bekend, zijn Led lampen zeer zuinig. Gloeilampen verliezen veel energie door de afgifte van warmte. Kun je met Led verlichting wel sfeer creëren? Gelukkig heeft is led goed door ontwikkeld. Led verlichting is nu ook verkrijgbaar in alle tinten en kleuren. Wil je deze warme kleur? Kies dan voor Flame led lampen. Led is nu ook prima dimbaar. Led is dus altijd de juiste keuze. Denk wel goed na, over de kleur, vorm en toepassing.

 

Plafond verlichting

Het is eigenlijk heel eenvoudig. De traditionele plafonnière is plat en rond. Hou het volgende in gedachten: Hang deze eenvoudige lampen niet in de belangrijkste leefruimtes. Door de platte vorm geven plafonnières een verspreid licht. Voor het verlichten van een totale ruimte zijn deze lampen dus perfect. Ideaal voor een badkamer, kinderkamer of hal. Grote sierlijke plafondlampen zijn minder functioneel, en meer sfeervol. In de eethoek hang je boven een tafel een schitterende hanglamp. De geschikte plek voor een sierlijke plafondlamp is echter boven de salontafel. Een lichtplan begint met deze twee lampen. De overige verlichting is geheel naar smaak aan te vullen.

 

Stijlvolle hanglampen

De juiste verlichting heeft meer om handen dan alleen een lichtbron. Hanglampen zijn bijna niet weg te denken in welke inrichting dan ook. Een verkeerde hanglamp kan je design tafel doen verbleken. Een moderne lamp boven een eikelhouten klassieke  tafel is geen geslaagde combinatie. Een goede design hanglamp is in principe tijdloos en blijft ook in de toekomst menig toeschouwer verbazen.

 

Meer info over verlichting

Wil je meer weten over verlichting? Bijvoorbeeld over wandverlichting of muurverlichting? Of bureaulampen en tafellampen? Bekijk dan eens deze verlichting website. Deze tips zijn afkomstig van het oerhollandse bedrijf Steinhauer. Dit bedrijf is marktleider van Nederland en ontwerp al 80 jaar de meest schitterende verlichting. 

 

Voor meer info : http://www.steinhauer.nl