Heel Nederlands
Image default
Woning en Tuin

Tips om je tuin kindvriendelijk te maken

Het is lastig om je kinderen te motiveren zodat zij meer naar buiten gaan. Dat komt mede door het feit dat kinderen er tegenwoordig eraan gewend zijn om op te groeien met allerlei apparaten. Als zij zo lang als ze zich kunnen herinneren televisie hebben gekeken, is het logisch dat zij dit ook willen doen wanneer ze ouder zijn. Je wilt natuurlijk het liefst zien dat je kind lekker buiten aan het spelen is. Dit is veel beter voor het kind omdat het gezond is om buiten te zijn. Tegenwoordig zijn kinderen steeds vaker binnen en zijn er veel kinderen die te weinig bewegen. 

Buiten spelen

Het lijkt soms wel alsof je je kinderen op geen enkele manier kunt motiveren om vaker naar buiten te gaan. De kans is groot dat de kinderen hier geen zin in hebben of een andere reden bedenken waardoor zij binnen kunnen blijven. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen wanneer je wilt dat je kinderen vaker naar buiten gaan. Je kunt overwegen om dingen te kopen waarmee zij in de tuin kunnen spelen. Dat is leuk voor de kinderen aangezien ze nieuw speelgoed krijgen. Vervolgens willen zij dit uiteraard proberen, zo maken ze kennis met het nieuwe speelgoed. Dit is fijn aangezien zij er dan achter komen hoe leuk het is om buiten te spelen. Als je ze speelgoed geeft, is de kans dus groot dat zij er meer gaan spelen. 

Aanpassingen aan de tuin

Niet iedere tuin is even kindvriendelijk. Het is voor kinderen niet leuk als je een tuin hebt waar enkel tegels in liggen. Je kunt hier wel op spelen, maar de meeste kinderen vinden het leuker als je een tuin hebt waar ook gras in ligt. Dit is fijn omdat de kinderen dan bijvoorbeeld tegen elkaar kunnen voetballen op het gras. Als zij dan tijdens het voetballen vallen, doet dit minder pijn dan wanneer je op de tegels valt. Bovendien is het voor de meeste kinderen fijner om op gras te voetballen aangezien zij dit gewend zijn. Als je je tuin kindvriendelijker wilt maken, kun je allerlei verschillende dingen aanpassen aan je tuin. Het is fijn om een goede winkel te hebben om deze aanpassingen te kopen. Je kunt dan eens een kijkje nemen op de site van buitengoed

Privacy

Het kan voor kinderen erg fijn zijn om tijdens het spelen in de tuin voldoende privacy te hebben. Dat is voor de meeste kinderen iets wat erg belangrijk is aangezien het niet fijn is om bekeken te worden tijdens het spelen. Sommige kinderen vinden dit spannend of zelfs een beetje eng. Daarom is een tuin zonder schutting niet erg kindvriendelijk. Je kunt dan het best zo snel mogelijk een nieuwe schutting zoeken. Kijk bijvoorbeeld eens naar een hout beton schutting of een kunststoffe schutting. Dat is een mooie manier om ervoor te zorgen dat je veel meer privacy hebt in je eigen tuin. Dit is zowel een verbetering voor de kinderen als voor jezelf.