Heel Nederlands
Image default
Woning en Tuin

Plafondlampen in huis maken het gezellig

Welkom op dit blog over plafondlampen.  De juiste sfeer in huis creëren doe je met de juiste ver lichting op de juist plek. Je kunt plafondverlichting verkrijgen online en bij de speciaalzaak maar ook bij de dichtstbijzijnde bouwmarkt.  Waar moet je opletten bij het kopen van deze lampen? Hoe herken je de stijlen van de plafondlampen? Verschil klassiek en modern?  Een paar jaar geleden waren er slechts twee stijlen. Klassiek en modern. Het onderscheid was eenvoudig te maken. Brons of staal. Rond of vierkant.  Door de grote toename in verscheidenheid in het aanbod aan plafondlampen is dit minder duidelijk geworden. Nu lopen de stijlen in elkaar over. Moderne lampen met klassieke elementen.  Een goed voorbeeld zijn de industriële plafondlampen. Zijn deze nu klassiek of modern? Het leuke van deze lampen is dat ze in beide interieur stijlen prima kunnen worden opgehangen.

Kinder plafondlampen

Vaak staat er in de kinderkamer geen tafel.  De regel is eigenlijk, alleen boven een tafel hang je een hanglamp. Een hanglamp geeft direct licht. Een plafondlamp verspreid indirect licht.  Je wilt je baby of kind niet in de ogen schijnen. Daarnaast moet je zelf vrijuit rond kunnen lopen in de kinderkamer zonder je hoofd te stoten. Kinderlampen hebben vrolijke kleuren en speelse vormen.

Slaapkamer plafonnières

Boven je bed hangt vrijwel niemand een hanglamp.  Een behoorlijke domper als je, je hoofd stoot.  Zorg voor lampen met een goede spreiding, zodat de totale ruimte verlicht wordt.  Het is adviseerbaar als de lamp ook te dimmen is via een muurdimmer. Persoonlijk vind ik plafondventilatoren in de slaapkamer ook ideaal. Deze zijn vaak voorzien van een lamp en met afstandsbediening. Dan heb je niet alleen licht, maar ook verkoeling in de zomer. 

Laatste tips: LED-verlichting verdient zich binnen een jaar nog terug. Een LED-plafondlamp is misschien iets duurder, maar ook een stuk energiezuiniger.  Ook voor sfeervol warmlicht biedt LED de uitkomst.  Daarnaast raden we aan om eerst online te oriënteren. Online kun je veel makkelijker prijzen vergelijken. En dat scheelt je tal van autoritten naar alle woonwinkels.

Voor meer info : http://woonverlichting.wordpress.com/2014/10/21/plafondlampen-mijn-favorieten/