Heel Nederlands
Image default
Woning en Tuin

Met een vloer van Mijnvloeropmaat.nl breng je sfeer in huis

De keuze van de vloer in huis is cruciaal vanwege het werk en het daaropvolgende onderhoud dat dit met zich mee kan brengen. We laten u daarom de voordelen zien van enkele van de meest favoriete opties voor vloeren en vloerbedekkingen: PVC-vloeren, laminaatvloeren en tapijt.

PVC-vloeren: gemakkelijk schoon te maken

PVC-vloeren worden gekenmerkt door hun hoge duurzaamheid, ondoordringbaarheid, hygiëne, snelheid van installatie en eenvoud in reiniging en onderhoud. Om PVC-vloeren in perfecte staat te houden, moet u ze gewoon regelmatig stofzuigen of dweilen. Het is voldoende om ze één keer per week te reinigen met een goed uitgewrongen dweil in een oplossing van warm water en milde zeep. Alleen bij morsen of spatten is het raadzaam om direct in te grijpen, om mogelijke verkleuring van het materiaal te voorkomen.

Duurzaamheid PVC-vloeren

Vanuit milieuoogpunt heeft PVC de volgende voordelige aspecten: het heeft 15% minder energie nodig dan bijvoorbeeld linoleum of keramiek in zijn productieprocessen, en 50% minder olie dan andere kunststoffen, dus het stoot een minimale hoeveelheid CO2 uit aan de atmosfeer. Bovendien hoeft het, omdat het een materiaal is dat lang meegaat, niet met een bepaalde frequentie te worden vervangen, wat de duurzaamheid ten goede komt. Dit is duidelijk te zien bij PVC-vloeren, die met minimale zorg jarenlang in optimale conditie blijven.

Laminaatvloeren: gemakkelijke installatie

Laminaatvloeren zijn niet duur in vergelijking met bijvoorbeeld een houten vloer, terwijl ze wel ervoor zorgen dat je tegen lage kosten een houteffect op de vloer hebt. Ze hebben als bijzonder grote voordeel dat het niet nodig is om de dekvloer of een bestaande, oude vloer te verwijderen voor de installatie. Laminaatvloeren zijn resistenter dan normale parketvloeren en zijn geschikt op plaatsen met voetgangersactiviteit, zoals winkels en bedrijven. Ze zijn bestand tegen schokken, krassen, water, vlekken en chemische middelen. Er zijn modellen die even duurzaam zijn als traditionele parketvloeren. Een laminaatvloer verandert ook niet van kleur in zonlicht.

Soorten laminaatvloeren

Witte laminaatvloeren zijn een zeer populaire keuze, zeker als je een inrichting in Scandinavische stijl hebt. Ze weerkaatsen het licht van buiten heel goed, waardoor de ruimte groter en lichter lijkt. Lichtbruin heeft ook het vermogen om licht te reflecteren en kamers visueel groter te maken. Grijze laminaatvloeren vormen dan weer een neutrale setting voor elk item dat u in uw huis wilt plaatsen. Donkere laminaatvloeren zijn erg elegant en warm, dus ze passen uitstekend in grote ruimtes om ze een meer intieme sfeer te geven. Tenslotte voegt zwarte laminaatvloer stijl en luxe toe aan uw woning.

Waarom u tapijt zou moeten kopen

Tapijt geeft in de eerste plaats een warmte aan ruimtes, een effect dat u met geen enkel ander decoratief element kunt bereiken. Ze bieden uitzonderlijk veel comfort en kunnen de kamer een knusse en gezellige sfeer geven. Misschien hebt u zelf ook wel meegemaakt dat u bij het zien van tapijt uw schoenen hebt willen uittrekken om erop te lopen. En hebt u gemerkt dat kinderen heel graag op een tapijt liggen. Met een mooi tapijt hebt u geen muren of grote decoratieve elementen nodig om ruimtes af te bakenen in bijvoorbeeld een woonkamer. En als het tapijt een lichte kleur heeft, zult u merken dat de woonkamer, slaapkamer of hal ruimer lijkt.

De beschermende rol van tapijt

Tapijten beschermen uiteraard de vloer. Ze dempen klappen, wrijvingen, vlekken en krassen. Dit is vooral belangrijk als u parket in huis hebt. Niet voor niets zijn tapijt en parket de beste vrienden. Bent u het beu om de voetstappen van uw bovenburen te horen? Of het geren van spelende kinderen? Overweeg dan om een van onze sfeervolle tapijten te kopen. We hebben een breed scala aan modellen en kleuren op de markt, evenals afwerkingen.

De grote verscheidenheid aan vloeren en de verschillende aanbiedingen maakt dat het moeilijk kan zijn de juiste vloer te kiezen. Houd er altijd rekening mee een vloer u comfort in uw huis moet bieden en niet nóg een reden tot stress moet zijn. Hebt u advies nodig bij het kiezen van een vloer, dan staan we u natuurlijk graag bij!

https://mijnvloeropmaat.nl/