Heel Nederlands
Image default
Woning en Tuin

Laat een achtertuin ontwerpen over aan een tuinarchitect

Veel mensen denken dat zij zelf een achtertuin kunnen ontwerpen en gaan vaak vol ambitie aan de slag. Veelal komen die mensen er gaande weg achter dat een nieuwe achtertuin ontwerpen niet iets is wat zonder ervaring gedaan kan worden. Een achtertuin ontwerpen brengt namelijk een hoop complexiteit en vraagstukken met zich mee. Ook is het belangrijk dat er bij het ontwerpen van een achtertuin goed wordt nagedacht over zaken als beplanting en toekomstig tuinonderhoud. Iets waar niet veel mensen rekening mee houden. Op het oog kan de tuin er namelijk prachtig ontworpen uitzien, maar zal de achtertuin er ook zo mooi bij liggen wanneer de achtertuin eenmaal is aangelegd? Wij kunnen het in ieder geval sterk aanraden om het ontwerpen van een achtertuin aan een tuinarchitect over te laten.

Wat een tuinarchitect voor u en uw nieuwe achtertuin kan betekenen

Een tuinarchitect is een persoon die tuinen ontwerpt. Door een achtertuin te ontwerpen wordt de nieuwe tuin visueel in beeld gebracht zodat u precies weet wat u kunt verwachten. Daarnaast zal de tuinarchitect een technisch plan maken, een beplantingsplan en de administratie begeleiden die bij het aanleggen van een tuin zeer belangrijk zijn. Uiteindelijk zal een hoveniersbedrijf de nieuwe achtertuin gaan aanleggen en is het voor een hoveniersbedrijf belangrijk om te weten welke voorzieningen in de achtertuin aangelegd moeten worden, wat de afmetingen van bepaalde onderdelen zijn en welke materialen er gebruikt gaan worden. Een tuinarchitect zorgt ervoor dat dat allemaal op een presenteerblaadje aan het hoveniersbedrijf wordt gepresenteerd zodat het aanleggen van de achtertuin op een zo efficiënt mogelijke manier gedaan wordt.

De kosten voor het laten ontwerpen van een achtertuin

Het laten ontwerpen van een achtertuin kan duur zijn maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Voor een kleine tuin van ongeveer 30m2 betaalt u voor een tuinontwerp ongeveer 300 euro tot 500 euro. Voor een grote exclusieve kan het tuinontwerp echter oplopen tot bedragen van rond de 5000 euro tot wel 1000 euro.

Ook tussen tuinarchitecten zijn de prijsverschillen vaak aanzienlijk. Wat veel mensen al doen en wat ook zeker aan te raden is is het aanvragen van offertes bij verschillende tuinarchitecten. Op die manier kunt de prijzen met elkaar vergelijken en door in contact te treden met verschillende tuinarchitecten kunt u zich een beeld vormen van wat de verschillende tuinarchitect voor u kunnen betekenen.

Voor meer info : https://www.vergelijkhoveniers.nl/achtertuin-ontwerpen/