Heel Nederlands
Image default
Woning en Tuin

Je studentenkamer opknappen!

Ben je uitgekeken op je huidige studentenkamer en wordt het weer eens tijd voor wat nieuws? Je bent helaas vrij beperkt als het gaat om de vorm en inrichting van je kamer. Ook is het waarschijnlijk dat je een beperkt budget hebt als student. Hoe kun je dan zonder al te veel geld uit te geven je studentenkamer toch een opknapbeurt geven? Je zult creatief moeten zijn. Wij helpen je graag om op ideeën te komen in deze blog!

Een lik verf doet wonderen

Veel studentenkamers voelen erg kaal en strak. Meestal zijn ze wit of een andere lichte kleur, en de kans dat er al jaren niet meer geverfd is, is groot. Wat ook niet vreemd is, zijn vlekken op de muren. Je bent immers niet de eerste student die deze kamer bewoond. Tegenwoordig heb je gelukkig al voor een paar euro een emmer verf gekocht bij een willekeurige bouwmarkt. Ook is het verstandig om van te voren in één van de vele reclameboekjes te kijken, er is altijd wel verf bij één bouwmarkt in de aanbieding. Huismerk verf doet het ook bijna altijd prima, dus schaf geen dure merken aan puur omdat het merken zijn. Voor welke kleur ga je? Stap af van het saaie wit en kies voor een mooie lichte kleur, zoals lichtgroen of lichtblauw. Deze kleuren zijn mooi te combineren met de meeste meubels en zijn tijdloos!

Nieuwe meubels

Als je budget wat groter is dan de meeste studenten, kun je ervoor kiezen om te zijner tijd een nieuw meubel aan te schaffen. Zo kun je eindelijk die stoel met die lelijke vlek of die tafel met dat grote brandgat weggooien. Je kunt er ook voor kiezen om je bank schoon te maken op een grondige manier als de vlekken niet te extreem zijn. Ook zijn bank- of stoelhoezen aan te raden, deze zijn in alle kleuren, maten en stoffen te krijgen!