Heel Nederlands
Image default
Woning en Tuin

Eigentijdse charme: de blauwe lamp

Kleur is mogelijk de belangrijkste invloedsfactor voor een sfeervol en eigentijds interieur. Dit geldt voor muren, meubel, maar ook zeker voor lampen. Op dit moment is blauw de nieuwe trend. Dit is ook terug te zien in het aanbod aan lampen. Steeds meer lampen worden uitgevoerd in het blauw en vinden gretig aftrek bij de consument. De redenen voor deze tendens zijn eenvoudig te duiden.

Natuurlijke en uitgesproken lampen
De populariteit van de kleur blauw valt samen met een verschuivende interesse in de natuur. In de samenleving zijn begrippen als duurzaamheid en biologisch erg belangrijk geworden. De kleur blauw vertegenwoordigd een groot gedeelte van de natuur. Denk aan het water en de lucht. Deze aspecten worden veelal ook geassocieerd met rust en ontspanning. Veel mensen zien dit graag terugkomen in hun interieur. Deze keuze voor een blauwe lamp kan hier dus een belangrijke bijdrage aan leveren. Ervaar zelf wat dit met de uitstraling van de ruimte doet. De effecten zijn meestal indrukwekkend.

Combineer met blauwtinten
Vaak wordt de blauwe lamp gecombineerd met andere blauwe elementen in het interieur. Hierbij is het belangrijk dat er rekening gehouden wordt met de verschillende beschikbare blauwtinten. Door deze op een subtiele manier met elkaar te combineren is het namelijk mogelijk om meer diepte aan het interieur te geven. Dit leidt er toe dat de ruimte groter aandoet. Wees je er wel van bewust dat de blauwtinten niet te grote contrasten creëren. Het interieur zal immers altijd een geheel moeten blijven. Door een chaotisch geheel kan de authentieke sfeer van blauwtinten direct ongedaan gemaakt worden.

Een oneindigheid aan mogelijkheden
De blauwe lampen zijn verkrijgbaar in veel verschillende varianten. De keuze is sterk afhankelijk van persoonlijke voorkeur en de inrichting van het bestaande interieur. Zo kan je kiezen voor romantisch turquoise of voor trendy petrol blauw. Op deze manier is het mogelijk om je ruimte een klassiek en mediterraan karakter te geven of juist te gaan voor een trendy industriële look. De lamp is hiermee in grote mate sfeerbepalend voor de gehele ruimte. Verdiep je daarom goed in de mogelijkheden en kies een lamp die past bij je persoonlijkheid en hetgeen je met de lamp wilt uitstralen. Ondanks dat blauw momenteel de trend is, kan deze uitgesproken sfeer ook je interieur op negatieve wijze beïnvloeden. Geef je woonkamer een sfeervolle impuls en kies voor een blauwe lamp.

Voor meer info : http://www.wonenonline.nl/interieur-inrichten/verlichting/trends-in-verlichting-directlampen.html