Heel Nederlands
Image default
Woning en Tuin

Alles wat je moet weten over vloerisolatie

Er zijn best wat verschillende zaken aan te halen die je eigenlijk moet weten met betrekking tot vloerisolatie. Vroeger werd er vaak aangenomen dat het isoleren van de vloer in je woning niet interessant was. Dit omwille van het feit dat warme lucht er bekend om staat over een stijgende werking te beschikken. Ondertussen weten we eigenlijk wel beter. Het is namelijk zo dat er in de praktijk niet zelden kan worden vastgesteld dat het isoleren van de vloer ervoor zorgt dat wordt voorkomen dat er aan de basis al heel wat warme lucht uit de woning komt te verdwijnen. In ieder geval, zou je graag meer te weten willen komen over je vloer isoleren? Dan is het zeker de moeite waard om aandacht te besteden aan de hieronder terug te vinden informatie. 

Drie redenen om vloerisolatie in je woning te overwegen

Voor heel wat mensen geldt duidelijk vandaag de dag nog steeds dat ze zich afvragen in welke mate het voorzien van vloerisolatie in hun woning nu wel of niet echt noodzakelijk is. Hoeveel warmteverlies treedt er bijvoorbeeld op aan de vloer? Meer dan je zou vermoeden. Afhankelijk van de situatie in kwestie kan het zomaar gebeuren dat er tot maar liefst 15 procent van de geproduceerde warme lucht via de vloer verdwijnt. Dat is natuurlijk niet bepaald weinig. In totaal bestaan er eigenlijk drie redenen om dit type van isolatie te voorzien in je woning, namelijk:

  1. Je kan de hoeveelheid warmteverlies in je woning beperken; 

  2. Er wordt voorkomen dat je geconfronteerd wordt met vochtproblemen;

  3. Het wooncomfort zal er aanzienlijk op vooruitgaan; 

Voor heel wat mensen geldt dat ze het gevoel hebben dat er in hun woning sprake is van constante koude stromen. Deze stromen zorgen ervoor dat het wooncomfort gevoelig kan worden ingeperkt. Bovendien is het ook nog eens zo dat ze een hoger energieverbruik in de hand werken. Het spreekt voor zich dat dit allemaal in de praktijk niet echt de bedoeling kan zijn. 

Vloerisolatie is een financieel interessante investering

De bovenstaande redenen om over te gaan tot de plaatsing van vloerisolatie spreken eigenlijk voor zich. Bovendien zal je in de praktijk ook kunnen vaststellen dat de kosten die je moet betalen voor dit type van isolatie helemaal niet zo hoog zijn gelegen als je mogelijks zou vermoeden. Met een gemiddelde kostprijs gelegen tussen de 15 en 40 euro per vierkante meter zijn er eigenlijk voor ieders budget wel interessante mogelijkheden voor handen. 

Op het eerste gezicht lijkt een warmteverlies van 15 procent misschien niet zo heel indrukwekkend, maar in de praktijk kan dit wel behoorlijk in de cijfers lopen. Meer dan één tiende van je totale verbruik gaat dus verloren via de vloer van je woning. In het bijzonder wanneer je weet dat vloerisolatie eigenlijk helemaal geen torenhoge investering vereist moet het gezegd dat het meer dan de moeite waard kan zijn om je vloer te laten isoleren. Op deze manier zal niet alleen je wooncomfort verbeteren, bovendien zullen ook je energiekosten sterk worden verlaagd. Ben je benieuwd naar de kosten? Voor meer informatie over kosten vloerisolatie neem je contact op met de specialisten van Isolatie Specialist.