Heel Nederlands
Image default
Woning en Tuin

5 tips voor het creëren van je eigen urban jungle

Wil je graag wat meer groen in huis, maar weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken? Geen zorgen, wij helpen je eenvoudig op weg met vijf tips om een urban jungle te creëren. Een urban jungle is namelijk dé trend van het moment en kan in elke woning worden toegepast. Heb je geen groene vingers of ben je druk met werk en gezin? Geen probleem, want een urban jungle is ook heel gemakkelijk zelf te maken. Lees snel verder voor de woontips!

5 tips om een urban jungle in huis te creëeren

1. Kies de juiste planten

Als je een urban jungle wilt maken, is het belangrijk om de juiste planten te kiezen. Je wilt namelijk planten die gemakkelijk in huis groeien en weinig onderhoud vragen. Een aantal populaire urban jungle planten zijn: Alocasia, Calathea, Monstera en Pothos.

2. Zoek naar originele potjes

Toegegeven, dit is misschien niet de eerste tip waar je aan denkt bij het maken van een urban jungle, maar potjes zijn wel heel belangrijk. Kies bijvoorbeeld voor unieke en opvallende potjes die niet al te duur zijn. Zo geef je je urban jungle meteen een stijlvolle touch!

3. Plantengroepen maken

Het is niet nodig om elke urban jungle plant apart in een potje te zetten. Je kunt ook groepjes planten maken door ze in één grote pot te verzamelen. Dit staat niet alleen leuk, maar is ook nog eens heel praktisch.

4. Maak gebruik van hangplanten

Hangplanten zijn ideaal voor het maken van een urban jungle, omdat ze weinig ruimte innemen en toch heel effectief zijn. Denk bijvoorbeeld aan Philodendron of Tradescantia.

5. Let op de luchtvochtigheid

Planten in huis kunnen snel uitdrogen, dus laat altijd goed op de luchtvochtigheid. Zet bijvoorbeeld regelmatig een plantenspuit op en plaats de urban jungle planten niet in de directe zon. Zo houd je ze mooi groen en gezond!

Nog even samengevat: Urban jungle planten zijn hip, stijlvol én gemakkelijk te maken. Kies de juiste planten, zoek originele potjes en maak gebruik van hangplanten om je urban jungle zo stijlvol mogelijk te maken. Laat tot slot goed op de luchtvochtigheid, zodat je urban jungle planten gezond blijft!