Heel Nederlands
Image default
Winkelen

Hoe de juiste kinderstep kiezen?

Overal waar je kinderen tegen kunt komen, zie je ook de kindersteps in het straatbeeld. De kinderstep is een populair stuk speelgoed onder de jeugd. Kinderen vanaf twee jaar zie je er al op rond racen. Maar ook de wat oudere kinderen, bijvoorbeeld de acht tot en met twaalf jarigen, maken er veel gebruik van.

Welke step moet ik kiezen?

Stel je hebt twee kinderen en die willen allebei een step. De ene is drie jaar en de andere is acht jaar.
Welke step moet je dan voor elk kind kiezen? Als je gaat zoeken zijn er zoveel mogelijkheden en type stepjes dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet.

Daarom nemen we je mee door een aantal keuzes die je kunnen helpen een goede selectie te maken.

Prijs

Natuurlijk hebben we de neiging om eerst op zoek te gaan naar de goedkoopste step. Dat is weliswaar begrijpelijk, maar niet altijd aan te raden. Als je een step ziet van twintig euro en een van zestig euro, dan moet het verschil ergens in zitten. Dat brengt ons bij het volgende punt.

Kwaliteit

Als je voor een paar tientjes een step wilt kopen, dan zijn die echt wel te vinden. Echter, de kwaliteit zal dan niet zijn om over naar huis te schrijven. De kans is groot dat deze goedkope step na laten we zeggen een jaar begint te haperen. Zo kan er bijvoorbeeld veel speling op de onderdelen komen of onderdelen laten compleet los.

Als je wat meer op de kwaliteit let, dan kun je een step vinden die jaren mee gaat.
En als je dan voor je achtjarige een goede step koopt, dan is de kans groot dat de nu driejarige hier ook nog van kan genieten als hij of zij wat ouder is.

De grootte van de step

Natuurlijk is de grootte van de step ook van belang. De driejarige zal een stepje met wieltjes nodig hebben met een kleinere diameter als de achtjarige. Voor allebei is er keuze genoeg. Bovendien zijn de meeste steurtjes van de steps in hoogte verstelbaar.

Opvouwbaar of niet

Veel steps zijn opvouwbaar. Dit is handig aangezien je de step dan makkelijk kan meenemen in bijvoorbeeld de auto. Maar het is even een keuze of je een opvouwbare wilt of niet.

Stuntstep

In Nederland zie je op steeds meer plekken banen komen waar je kunt stuntsteppen. Dit is een parcours met allerlei schuine stukken en bochten er in die je dan moet bedwingen met je step. Erg leuk.

Kortom, keuze te over. Wilt u eens rustig bekijken welke steps er allemaal te koop zijn en de specificaties er bij zien? Kan dan eens op www.stepsonline.nl.

https://stepsonline.nl/product-categorie/kindersteps/