Heel Nederlands
Image default
Vervoer en transport

Wat is er zo leuk aan vrachtwagenchauffeur worden? De voordelen op een rijtje.

Heb je er wel eens over nagedacht hoe het zou zijn om in een vrachtwagen te rijden? Achter het stuur van een wagen met zoveel kracht zitten, is voor sommige mensen al voldoende reden om alle mogelijke twijfel weg te nemen en er helemaal voor te gaan. Maar wat zijn de andere voordelen en wat moet je in je mars hebben? Een kort overzicht.

 

Verantwoordelijk werk

Het is menselijk om iets van waarde aan je leven te willen hechten. Het is goed om te weten dat je als vrachtwagenchauffeur ook verantwoordelijkheid hebt. Het gevoel van iemand succesvol begeleiden in hun wensen door hun vracht veilig van punt A naar B te brengen kan veel voldoening geven en ervoor zorgen dat je waardevolle connecties kunt opbouwen.

 

Het verdient zeker niet slecht

Een vrachtwagenchauffeur verdient ongeveer 2400 euro netto op basis van 40 uur werk per week. Dit is een gemiddelde en je zult als beginneling dus misschien iets lager zitten. Enkele chauffeurs maken ook meer uren per week en zo kun je ook meer betaald krijgen afhankelijk voor welke vracht je wordt ingehuurd of risico meespelen. Al met al een behoorlijk redelijk loon.

 

Je komt nog eens ergens, mét variatie!

Het mag logisch zijn dat je op meerdere plekken komt als vrachtwagenchauffeur. Er zijn chauffeurs die helemaal niet weten wat ze kunnen verwachten en waar ze naartoe moeten en heel erg van die variatie houden. Mocht zulke variatie niet per se iets voor jou zijn, dan mag je, afhankelijk van of je een eigen cabine hebben, wel nog altijd je eigen plekje ervan maken! Zo neem jij jouw thuis altijd mee.

 

 

Wat heb je nodig?

Het vervoeren van een voertuig van maximaal 3500 kilogram is niet niks. Daarom heb je een Rijbewijs C nodig. Daarnaast heb je een basiskwalificatie/chauffeursdiploma nodig. En je moet uiteraard minimaal 18 jaar zijn, want zo is de wet! Haal je vrachtwagen rijbewijs nu in Maastricht om je Rijbewijs C te krijgen. Ook voor de basiskwalificatie, genaamd Code95, kun je kijken naar het behalen van je Code95 kwalificatie in Maastricht.

 

Ten slotte: Voor jezelf beginnen of voor een bedrijf?

Voor een bedrijf aan de slag gaan heeft altijd de voordelen zoals het verzekerd zijn van je loon. Maar voor jezelf bezig zijn kan ook heerlijk zijn! Het allerbelangrijkste waar je rekening mee moet houden als je voor jezelf zou willen beginnen, is dat je een eigen vrachtwagen (gehuurd of gekocht) moet hebben, een Eurovergunning, en dat je jezelf goed in gaat lezen over verantwoordelijkheden en verzekeringen! Succes!

 

 

https://eurotransportcollege.com/nascholing-code-95-maastricht/