Heel Nederlands
Image default
Verbouwen

Alle nadelen van een elektrische takel op een rijtje gezet voor jou

Iedereen weet hoe fantastisch elektrische takels kunnen zijn op de werkvloer. Ze regelen bijna alles voor je. Het enige wat jij als werknemer hoeft te doen is het product vast maken aan de elektrische takels en voila, daar gaat hij omhoog op precies de goede plek waar je hem wil hebben. Maar toch blijven en nog veel vraagtekens bij dit product hangen. Is het wel echt zo’n geweldig product en zijn er echt geen nadelen te vinden? Nou, er zijn zeker nadelen te vinden en die hebben we voor jou op een rijtje gezet in deze blog.

Soms loopt het niet gelijk omhoog

Het grote nadeel van elektrische takels is dat ze niet allemaal tegelijk kunnen lopen. Als de een net sneller geprogrammeerd is dan de ander, kan het product scheef omhoog worden getild. Dat is natuurlijk niet al te handig en vooral als het een pallet is met allerlei producten erop. Dan zouden de producten er allemaal vanaf glijden of rollen. Deze producten kunnen dan op een collega komen en dat kan erg gevaarlijk zijn. Dus pas daar zeker mee op, want je kan het net verkeerd instellen en dan gaat het flink fout.

De veiligheid is niet goed te checken

Je kan nooit honderd procent zeker zijn dat alles goed veilig omhoog getakeld wordt met een elektrische takel. Het is namelijk zo dat er bepaalde programma’s in staan waarmee ze veiligheid aanbieden. Bijvoorbeeld als hij merkt dat hij niet goed vast zit, gaat hij niet omhoog. Maar terwijl hij bezig is, houdt hij hier geen rekening mee en kan hij gewoon doorgaan en uiteindelijk losraken. Dat wil je natuurlijk voorkomen, want anders komt het alsnog op een collega terecht.

Professional inschakelen is een must

Je merkt dat je elektrische takel een beetje raar doet qua besturing en niet mee wil werken met wat jij precies wil. Helaas kan jij dit niet als medewerker oplossen, maar moet er een professional erbij komen om dit te repareren. Waarschijnlijk is het iets als een verkeerde instelling of een bepaald onderdeel is stuk, maar je betaalt wel de hoofdprijs ervoor.

https://www.hijswinkel.nl/