Heel Nederlands
Image default
Vakantie

Turkije visum aanvragen

Heerlijk op vakantie
Turkije is, zoals de meeste mensen weten, een populair vakantieland. Met name in de zomer is het erg druk. In de overige maanden, kan het weer flink verschillen. In de winter is het aan de kust gauw tussen de 10 en de 25 graden, terwijl in het binnenland de temperatuur kan afkoelen tot maar liefst -35 graden celcius. Op wintersport naar Turkije wordt dan ook steeds populairder.

Goed voorbereid op reis
Voordat u naar Turkije afreist, is het belangrijk om een aantal dingen te weten. Hoewel Turkije geen EU-land is, zijn de relaties tussen Nederland en Turkije altijd nauw en goed geweest. Nederland heeft dan ook vele verdragen met Turkije gesloten. Desalniettemin, is het voor Nederlanders verplicht om bij aankomst een visum te hebben. Het visum Turkije is verkrijgbaar op het vliegveld voor € 25. U krijgt dan een sticker in uw paspoort alsmede een stempel bij aankomst als bij vertrek.

E-visum Turkije
Mede door het stijgende gebruik van internet, heeft de Turkse overheid het mogelijk gemaakt om het Turkije visum online aan te kunnen vragen. Turkije probeert hiermee ook de lange wachtrijen op het vliegveld te vermijden. Het visum is rechtsstreeks via de Turkse overheids website aan te vragen voor $ 20,70. Let wel, u bent verplicht om te betalen via Creditcard en u heeft geen Nederlandse ondersteuning bij het aanvragen. De website is overigens wel in het Nederlands.

Toch is het mogelijk om uw visum voor Turkije in het Nederlands aan te vragen, met Nederlandse ondersteuning en betaling via iDeal. Er zijn onlangs verschillende Turkse visum aanbieders bij gekomen. U moet zich uiteraard wel afvragen of al deze aanbieders te vertrouwen zijn. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij onder andere reisbureaus of belangenverenigingen zoals Vereniging Visum Turkije.

Voor meer info : https://www.visumvoorturkije.nl/aanvragen