Heel Nederlands
Image default
Vakantie

Handige tips voor het onderhoud van je scooter

Je scooter mooi houden is natuurlijk één, maar er ook voor zorgen dat je scooter goed blijft rijden is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. Om ervoor te zorgen dat je scooter niet nat en vies wordt, bieden scooterhoezen uitkomst. Ondanks het feit dat het beter is je scooter binnen te zetten, is dit niet voor iedereen mogelijk. Zorg er daarom dus ook voor dat je allereerst zorgt voor de buitenkant van je scooter en daarnaast ook kritisch kijkt naar de technische kant. Om je hierin te kunnen helpen, hebben we een aantal handige tips voor je, die het onderhoud van je scooter een stuk gemakkelijker maken.

 

De motor van je scooter

Wanneer je een scooter hebt op brandstof, dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de motor goed onderhoud. Dit kun je doen door allereerst niet vol gas te gaan rijden. Uiteraard is het logisch dat je zo snel mogelijk op de plaats van bestemming wilt zijn, maar het is verstandiger om de snelheid stukje bij beetje op te voeren. Je kunt dus prima het gas volledig lostrekken, maar doe het wel voorzichtig en slinger dus niet direct de hele gashendel om. Doe je dit, dan zal je merken dat de belangrijke onderdelen veel minder snel slijten en je motor de minder onderhoud nodig heeft. Daarbij is het wel handig om je motor jaarlijks even te laten nakijken door een garage.

 

Overig onderhoud

Ga jij dagelijks met je scooter naar school of werk, dan is het niet zo gek dat verschillende onderdelen want sneller slijten. Ook zal je scooter door de verschillende weersinvloeden natuurlijk meer te lijden hebben. Ondanks het feit dat jij met een beenkleed scooter lekker warm en droog zit, geldt dit voor de buitenkant van je scooter natuurlijk niet. Laat je scooter daarom minimaal één keer per jaar nakijken bij een garage. Zo wordt de bandenspanning, oliepeil en ook de accu gecontroleerd.