Heel Nederlands
Image default
Tuin en buitenleven

Drie keer must-have accessoires voor een speelhuisje

Met speeltoestel accessoires is elk speelhuisje aan de wensen en voorkeuren van de kinderen aan te passen. Door te wisselen van accessoires kan het speelhuisje zelfs meegroeien met de kinderen want tijdens het opgroeien krijgen kinderen andere wensen en behoeften.
Er is een ruime keuze aan accessoires voor speelhuisjes maar er zijn een paar groepen accessoires die niet mogen ontbreken:

  • Klauteren en klimmen
  • Glijden en schommelen
  • Zandbak

Klauteren en klimmen

Welk kind wil er nu niet klauteren en klimmen? En wat is er nu mooier dan naar boven, naar het platform van het speelhuisje, te klauteren en te klimmen? Hiervoor is een heel arsenaal aan opties om uit te kiezen: klimtouwen, rotsmuren en ladders. En laten we de klimstenen niet vergeten! Met de kleurrijke klimstenen is een schuine of rechte klimwand te maken zodat kinderen nar hartenlust kunnen klauteren en klimmen.

Glijden en schommelen

Na het klimmen en klauteren naar het platform van het speelhuisje, is een glijbaan natuurlijk de ideale weg naar beneden. Samen met de schommel staat de glijbaan bij veel kinderen bovenaan de lijst met accessoires die niet mogen ontbreken bij een speelhuisje.
Er zijn allerlei soorten glijbanen in diverse kleuren. Er zijn zelfs glijbanen met een wateraansluiting zodat je een waterglijbaan kunt maken.
Met een schommel is het heerlijk zwieren en waaien. En er is een ruim aanbod aan schommels voor alle leeftijden. Van baby’s tot schoolgaande kinderen, er is voor iedereen een schommel te vinden.

Zandbak

Een zandbak is een eenvoudige en leuke manier om buiten te spelen en creatief te zijn. Zand toevoegen en het zandtaarten bakken kan beginnen. Of het bouwen zandkastelen of het aanleggen van een circuit voor raceauto’s. Door de zandbak te plaatsen onder het speelhuisje is er bescherming tegen het weer. Zeker in de zomer is bescherming tegen de zon geen overbodige luxe.
Zandbakken zijn in verschillende vormen en maten verkrijgbaar. Met en zonder bankjes of opbergvak. Er zijn zelfs zandbakken met een gedeelte voor water, ideaal bij warm weer!
Als er niet gespeeld wordt is het handig om de zandbak af te dekken met een deksel of een hoes zodat het zand schoon blijft.